tisdag 28 december 2021

Tolv hundar i juletid av Lizzie Shane

 

Originaltitel: The Twelve Dogs of Christmas
Sidor: 361 (Inbunden)
"Ben West har fullt upp med att ta hand om sin systerdotter och har inte tid att bry sig om vad andra tycker om honom. Till på köpet sitter han i stadsfullmäktige och tvingas ta en mängd tråkiga, men nödvändiga, beslut. Som till exempel att sluta finansiera Pine Hollows hundhem.

Ally Gilmore har flytt storstaden för att tillbringa julen i Pine Hollow, den lilla charmiga snötäckta staden där hennes farföräldrar bor. Farföräldrarna börjar bli gamla och hundhemmet de driver är överfullt. Men när det går upp för Ally att någon högt uppsatt människa i stan har sett till att hundhemmet måste stänga, är det plötsligt upp till henne att hitta nya kärleksfulla hem åt tolv hundar! Det ser mörkt ut, men så får hon plötsligt hjälp från oväntat håll."

Tolv hundar i juletid var precis vad jag behövde sista jobbveckan fram till jul. Lättsmält, charmig och full av underbara hundar. Den har fått göra mig sällskap på varje lunchrast och det har varit en välbehövlig paus.

Jag inser att jag fastnar extra mycket på grund av hundarna. De beskrivs med så mycket värme och kärlek. Hade någon satt mig i ett rum tillsammans med dem hade jag velat adoptera alla. Jag vet hur själva kärlekshistorien kommer sluta redan innan jag börjar läsa, men ibland är det precis vad hjärnan behöver. Något sött och lätt att hantera. Lite läsgodis, och som det är den här boken perfekt.

Den fick mig faktiskt att sakna att fotografera med annat än en mobilkamera också. Det är länge sedan jag använde min systemkamera nu men jag kanske borde se efter om den fortfarande har lite liv i sig.

2 kommentarer: