torsdag 16 december 2021

Arthur och hans vänner av Mikael Lindnord

 

Originaltitel: Arthur and Friends
Sidor: 191 (Pocket)
"Arthur och hans vänner är fortsättningen på berättelsen om Arthur, den tilltufsade men modiga gatuhunden från Ecuador som följde sin blivande husse Mikael genom djungeln för att till sist hitta ett nytt hem på andra sidan jorden. Vi får följa Arthur under hans första jul i Sverige och på resor till London, lida med honom när han drabbas av sjukdom och glädjas med honom på campingäventyr med familjen. Arthur och vänner är nästa gripande kapitel i Arthur och Mikaels historia.

Boken innehåller också ett antal rörande historier där andra människor berättar om hur hundar räddat livet på dem, både bokstavligen och bildligt. Dessa berättelser om "Arthurs dubbelgångare" från världens alla hörn, vittnar om att hunden verkligen är människans bästa vän."

Jag läser böckerna om Arthur i lite fel ordning. Det här är egentligen inte den första, den kommer jag förhoppningsvis läsa nästa år istället. Men det gick bra ändå!

Förutom att få ta del av små glimtar av Arthurs liv både innan och efter att han kom till Sverige med Mikael får man också läsa många olika berättelser från hundägare världen över. De berättar om hundar som förändrat deras liv. Det de har gemensamt är att de alla är räddade från olika organisationer som tar hand om hemlösa hundar. 

Det värmer verkligen mitt mattehjärta att läsa den här boken. Den är fylld med så mycket kärlek och värme för våra fyrbenta familjemedlemmar. Jag blir extra tacksam för Nitro, han ligger så klart bredvid mig under större delen av läsningen. 

Är du en hundmänniska, eller om du behöver en present till någon som är, så är det här en perfekt liten pärla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar