måndag 13 december 2021

Jag drömmer om ett mord hemma av Sofia Rutbäck Eriksson

 

Originaltitel: Jag drömmer om ett mord hemma
Längd: 6 h 20 min
Uppläsare: Ellen Jelinek
Serie: Katarinas eminenta detektivbyrå (del 6)
"Efter flera veckors påtvingad stillhet får Katarina Zapp äntligen sätta tänderna i nästa uppdrag - det mest klassiska av alla klassiska uppdrag för privatdetektiver: en kvinna som behöver hjälp med att bevaka den otrogne maken. Så trots sjukvårdens uppmaningar att Katarina bör återhämta sig från sin skada i lugn och ro, kastar hon sig över uppgiften samtidigt som hon hjälper vännerna med deras överentusiastiska högtidsförberedelser. Men när otrohetshistorien tar en drastisk vändning åt det mordiska hållet blir ingen mer nöjd än Luleås mesta, bästa och enda privatdetektiv."

Äntligen är Katarina och Greta tillbaka! Ett till synes lätt fall där de ska avslöja en otrogen make slutar i en ny mordutredning. Det är underhållande, fartfyllt och lite lagom klurigt! 

Om jag har en riktigt grå dag, när allt bara känns tråkigt, så är de här böckerna den bästa medicinen. Jag har skrattat högt till varenda en. I den här är det till exempel Katarinas försök till smärtlindring som orsakar hysteriskt roliga situationer. 

På ett sätt är det bra att de är ganska korta, det går att ta sig igenom en bok på en dag. Samtidigt hade jag kunnat fortsätta lyssna hur länge som helst. Det är bara så trevligt att hänga med Sofia Rutbäck Erikssons karaktärer. De är levande och har otroligt starka personligheter, det finns ingen risk att man blandar ihop dem. 

Jag ser fram emot varje nytt släpp och längtar efter att se vad Katarina hittar på härnäst!

2 kommentarer:

  1. Det här är en serie jag definitivt vill plocka upp nästa år. Låter så härlig! :D Tack vare dig som jag fick veta att den ens fanns. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att höra! :D Jag hoppas du hinner med den! 😊

      Radera