onsdag 10 februari 2021

Det hon slåss för av Andreas Ek


Originaltitel: Det hon slåss för
Sidor: 300 (Pocket)
Serie: Jannica Brandt (del 2)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack!
"Mats Cronstedt, vd på Sveriges mest framgångsrika advokatfirma, drabbas av ett inbrott och blir bestulen på sin mörkaste hemlighet. När en anställd hittas mördad förstår Mats att det har kopplingar till stölden och att han kan stå på tur.

Jannica Brandt på enheten för grova brott i södra Stockholm får huvudansvaret för mordutredningen. Tillsammans med kollegorna nystas ärendet upp och ett avslöjande som visar sig dölja en fruktansvärd sanning skapar ett eko runt om i världen."

För lite mer än ett år sedan läste jag första delen om Jannica Brandt, Mörkret inom honom. En deckare som verkligen tog sig in under huden på mig. Del två har därför varit väldigt efterlängtad. 

Återigen slås jag över hur bra Andreas Ek skriver. Det spelar ingen roll om han ger sig på en zombieapokalyps eller deckare, jag är fast från första sidan. Han gör berättelsen spännande samtidigt som den hela tiden känns trovärdig. Hans kunskap inom polisarbetet skiner verkligen igenom och jag gillar djupet det tillför. Dessutom är det väldigt skönt att läsa om en polis som inte slåss mot något beroende och som inte åker iväg själv på jättefarliga uppdrag. Karaktärerna är modiga och duktiga på sina jobb och behöver inte gå utanför lagen för att få mig att vilja läsa vidare. Jannica Brandt, huvudkaraktären, är en riktigt tuff kvinna och under en speciell scen hejar jag så djäkla mycket på henne. 

Som ett extra plus ska tilläggas att det är ganska uppfriskande att det inte är kvinnor som torteras och mördas. Istället är det några högt uppsatta advokater som får det ganska jobbigt. Jag läste ut boken på två dagar och hade jag bara haft mer tid hade jag lätt kunnat sträckläsa den på en. Det är verkligen en bladvändare.

Nu har jag läst fyra böcker av Ek och jag kan säga att han är en favoritförfattare. Jag ser med glädje fram emot att följa hans fortsatta skrivande.

4 kommentarer:

 1. Eftersom jag älskade hans zombieböcker så har jag länge velat läsa hans nya deckarserie. Ska försöka med det i år! Roligt att du gillade andra delen också. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du kommer tycka om deckarserien också! :D Har du sett att det kommer ljudboksfortsättningar på zombieböckerna? :D

   Radera
  2. VA? Nej det har jag inte sett! Tack så jättemycket för tipset! :D Det måste jag hålla koll på och prova att lyssna på. :)

   Radera
  3. Det är första gången jag verkligen längtat efter ljudböcker :D

   Radera