torsdag 17 maj 2018

Tystnaden av Dean Koontz


Originaltitel: The Silent Corner
Sidor: 410 (Inbunden)
Serie: Jane Hawk (del 1)
Recensionsexemplar: Från Bokfabriken, tusen tack! 
"De som kan leva utan att lämna några digitala spår men ändå röra sig fritt och använda internet sägs befinna sig i tystnaden.
Jag måste verkligen dö nu, är de sista skälvande orden från en man som har allt men ändå tar sitt liv. I eftersvallet av hans handling står hans änka, FBI-agenten Jane Hawk. Hon är fast besluten att göra det som all sorg och ilska inom henne kräver: att finna sanningen.
Ett oroväckande mönster träder fram. Hawks make verkar inte vara ensam. Många framgångsrika människor, till synes lyckliga och rofyllda, har den senaste tiden begått självmord. Någon verkar försöka skydda en hemlighet så viktig eller hemsk att ett människoliv inte är värt någonting i jämförelse."
Äntligen en ny Koontz-bok på svenska! Det har jag väntat på! Jag hade hört mycket bra om den här redan innan från min styvmamma som hunnit läst den på engelska. Så ni kan tänka er att mina förväntningar var höga när jag plockade upp den.

Och jag behövde så klart inte oroa mig. Här fanns det ingen risk för besvikelse. För det första älskar jag Jane Hawk, en riktig kick-ass-karaktär! Hon är jagad av människor med mycket makt, inflytande och pengar. Vilket innebär att de nästan alltid lyckas få reda på ungefär vart hon befinner sig. En frustrerande och klaustrofobisk jakt, kanske mest för mig som läsare som ibland vet mer än vad Jane gör om hur nära de är. Hon har börjat gräva i något som riskerar att avslöja riktigt vidriga saker och de som jagar henne ser gärna att hon dör så snabbt som möjligt. Men hon är ingen lätt nöt att knäcka, hon kämpar så hårt för att göra det rätta och få veta varför hennes man dog.

Det är spännande hela vägen, på ett sånt sätt som får mina nerver att darra under läsningen. Ibland är den riktigt actionfylld men även stunderna när det är lite mer långsamt finns det alltid något som gör att det är svårt att lägga ner den. Jag måste få veta hur det går för Jane och hejar på henne genom varje sida.

Koontz har verkligen en imponerande förmåga att tänka ihop hemska och mardrömslika scenarion, även när hans böcker inte innehåller något övernaturligt. Tystnaden är ingen skräckbok, det är en ren thriller men tanken på att det som händer i den skulle hända i verkligheten är skräckinjagande.

Det är första delen i serien om Jane Hawk och jag längtar efter att läsa fortsättningen!

4 kommentarer:

  1. Jag skulle gärna vilja läsa mer av Dean Koontz (har bara läst "Blixtsken", som var jättebra, men har även "Nattens ögon" och "Midnatt", tror jag att den heter), men jag vet inte om jag vågar! Är så himla lättskrämd och min fantasi går igång för minsta lilla. Kanske får räcka med att läsa dina recensioner. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh men har du läst Blixtsken tror jag absolut du vågar läsa den här! :) Den är väldigt spännande men inte läskig på något övernaturligt sätt :).

      Radera
  2. Det här låter ju fantastiskt lovande. Jag är ganska säker på att den kommer att hitta hem till mig på ett eller annat sätt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas verkligen du kommer tycka om den när den dyker upp! :)

      Radera