fredag 6 februari 2015

Veckans bokbloggsjerka


Fredag, ännu en vecka har passerat! Dags för veckans fråga inne hos Annika:

Veckans fråga kommer från Boktjuven Ingerun: Jag tycker att nya barnböcker för barn 6-12 år får lite för lite uppmärksamhet. Kan du bidra med en lista på de bästa böckerna för 6-9 och 9-12 som kom ut förra året?

Hm, jag får göra en liten variant på det här för att det inte ska bli för kort och tråkigt. Jag svarar på de som riktar sig mot 9-12, och där har jag en bok jag har läst, en som är en fortsättning på en serie där jag läst första boken och vill läsa resten, och en bok jag är nyfiken på.


1.


Nidstången av Åsa Larsson & Ingela Korsell läste jag när den kom ut förra året. En riktigt bra och spännande bok! Den har dessutom illustrationer i sig som ger ännu mer liv till berättelsen och gör att boken inte alls känns tung att ta sig igenom. 

2. 

Sista stridens bok av John Stephens är sista boken i trilogin Trolldomens tre skrifter. Jag har läst den första och gillade den väldigt mycket. den andra står i bokhyllan och väntar. Det handlar om tre syskon som hamnar mitt i magiska och farliga äventyr. Det här är en serie jag är helt säker på att jag kommer läsa klart. 

3. 

Hemligheternas hus är den bok jag varit nyfiken på sedan den kom ut och gärna vill läsa själv någon gång. Den handlar också om tre syskon som flyttar in i ett hus som tillhört en galen författare vars berättelser verkar ha kommit till liv. Det tycker jag låter riktigt spännande! 

26 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av dessa böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nidstången kan jag verkligen rekommendera :) Den är riktigt bra.

   Radera
 2. bra barnböcker kan ju läsas även av vuxna.

  SvaraRadera
 3. Hemligheternas hus lät väldigt spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst gör den?? Jag är jättenyfiken på den.

   Radera
 4. Chris Columbus har ju en gedigen bakgrund inom film och skrivit, producerat och regissterat en hel del bra, från Gremlins till Harry Potter och Percy Jackson, så Hemligheternas Hus borde ju vara bra, har också funderat på att läsa den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den låter verkligen spännande! Svårt att inte bli nyfiken när det är en galen författare och berättelse som fått liv. Det borde inte kunna gå fel! :)

   Radera
 5. Nidstången vill jag läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det! :) Den kan verkligen rekommenderas :)

   Radera
 6. Alla ser så inbjudande ut. :)

  SvaraRadera
 7. Nu blev jag nyfiken på Hemligheternas hus:).

  SvaraRadera
 8. Nistången och Grimmen lyssnade vi på i bilen i höstas, vi väntar med spänning på ytterligare en del. Den sista stridens bok har jag också med i mitt jerkasvar :)

  SvaraRadera
 9. Vilka bra böcker. Var kommer alla bra tips ifrån. När jag kollade på adlibris ( åldersinriktat ) fick jag bara fram jättetrista alternativ. Skriver genast upp. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kom ihåg lite från de jag packade upp på praktiken, annars hade jag nog varit helt borta förutom när det gällde Nidstången :)

   Radera
 10. Är det samma Åsa Larsson som skriver vuxendeckare? I så fall är den säkert bra (den första du visar)!

  SvaraRadera
 11. Inte min ålder höll jag på att skriva, jag menar inte den jag jobbar med. Men tipsen låter bra, skulle jag kunna läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nidstången är riktigt spännande :)

   Radera
 12. Nidstången är så bra och det är perfekta boken att sätta i händerna på ungar som inte läser. Med cliff hangers i varje kapitel typ och en stor en i slutet, svårt att inte lyckas då:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen! :) Cliff hangern i slutet höll på göra mig knäpp :P

   Radera
 13. Alla tre låter intressant för oss på sikt (eller sonen). Tack för tipsen.

  SvaraRadera