lördag 7 februari 2015

The Wishing Spell: Read-a-long tillsammans med Nellons bokblogg (del 1)


Nu är jag och Nelly på Nellons bokblogg igång med en read-a-long igen! :) Den här gången är det som ni ser första delen i The Land of Stories-serien av Chris Colfer, också känd som Kurt Hummel i Glee. Jag läser en pocket-version som har 438 sidor, och Nelly läser den inbunden.

I boken får vi följa ett tvillingpar, Conner och Alex, som har haft ett kämpigt år sedan deras pappa omkom i en olycka. Conner försöker sitt bästa i skolan men känner att det aldrig räcker till och Alex som känner sig ensam hittar sina vänner i alla böcker hon läser. På deras tolfte födelsedag får de ärva sin farmors gamla sagobok, The Land of Stories. En bok som visar sig vara mycket mer än en vanlig bok, genom den hamnar tvillingarna mitt i alla sagor de fått berättade för sig.

Under den här första delen av läsningen har Conner och Alex dragits in i boken och försöker hitta en väg hem igen.  De har träffat Guldlock, som är efterlyst, klättrat upp i Rapunzels torn som nu står tomt eftersom hon blivit drottning och börjat en jakt på olika föremål som förhoppningsvis ska hjälpa dem att komma hem.

Åh, det här är så bra. Det är så härligt magiskt alltihopa. Jag älskar tanken, att det finns en alternativ värld där sagorna faktiskt är verklighet, om än kanske med lite andra variationer än vad vi får berättat för oss. Det går snabbt att läsa och boken är svår att lägga undan, det är så lockande att stanna kvar bland sidorna och i The Land of Stories för att se hur det går för tvillingarna.

Jag tycker också att de är skrivna på ett väldigt trovärdigt sätt. Det märks att de är tolv år, de resonerar inte alltid logiskt men samtidigt kan man känna att de sedan olyckan har fått växa upp en hel del och är mogna för sin ålder. Jag tror på dem helt enkelt.
Jag visste faktiskt inte innan jag såg på Nellys blogg att det här var första boken i en serie, och som det känns nu så kommer jag absolut att vilja fortsätta läsa den efter den här boken är slut!

2 kommentarer:

  1. Åh det här lät som en bok för mig! Älskar magiska sagor! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då borde du absolut ge den en chans! :)

      Radera