fredag 6 februari 2015

Locke & Key: Welcome To Lovecraft av Joe Hill & Gabriel Rodriguez


Originaltitel: Locke & Key: Welcome To Lovecraft
Sidor: 158 (Pocket)
"Locke & Key tells of Keyhouse, an unlikely New England mansion, with fantastic doors that transform all who dare to walk through them...and home to a hate-filled and relentless creature that will not rest until it forces open the most terrible door of them all..."
Eftersom det är Joe Hill som skrivit den här, så är det klart jag blev nyfiken. Hans bok En hjärtformad ask har skrämt livet ur mig tidigare så jag har verkligen fattat tycke för hans skrivande. Och jag blir inte besviken.

Det är en mörk berättelse, både på ett sorgligt vis men också läskigt. Allt förstärks av de illustrationer som är så skickligt gjorda av Rodriguez. De är både vackra och skrämmande; vid ett tillfälle när jag vände blad hoppade jag högt för att bilden mina ögon landade på skrämde mig så pass mycket. Jag var övertygad om att den skulle hitta tillbaka till mina mardrömmar under natten, men jag klarade mig.

Familjen man får följa är lätt att tycka om, det är en mamma och tre barn. De har inte haft ett lätt år och jag önskar som läsare att saker ska ljusna för dem, men eftersom det här är något skrivet av Hill så är det klart att det inte blir ljust. Mörkret hittar alltid ett sätt att ta sig in.
Kapitlen är skrivna ur främst barnens olika synvinklar, för att se hur de upplevt flytten till det här nya, underliga huset och deras tankar om allt som hände innan. Det är väldigt smidigt gjort och ett bra sätt att få lära känna dem mer.

Nu har jag bara ett problem...jag har inte fortsättningarna. Och jag hade lätt kunnat sträckläsa allihop. Nå, då har jag något att samla på!

6 kommentarer:

 1. Har inte läst något av Joe Hill förut men den här verkar intressant! :) Något tips på nåt mer bra han har skrivit? Men bara om du vill alltså.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! :) En hjärtformad ask är till exempel jättebra, den blir lite udda i slutet men helt klart läsvärd om du vill läsa om ett illasinnat spöke :). Sedan finns Horn också, som är väldigt annorlunda! Den är både mörk och sorglig på ett helt annat sätt än En hjärtformad ask. Så det beror lite på vad man känner för :). Min favorit av dem två får nog bli En hjärtformad ask ändå!

   Radera
 2. Tack så jättemycket! :D Wow dem låter bra båda två! Ska kolla upp dem på en gång. :) Har lovat mig själv att inte köpa nån bok innan rean, men....vi får se! :p Ha en trevlig kväll! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillar dom! :) Trevlig kväll! ^^

   Radera
 3. Jag har taggat dig i en frågegrej igen om du har tråkigt och behöver något att göra :-)

  SvaraRadera