lördag 14 februari 2015

The Wishing Spell: Read-a-long tillsammans med Nellons bokblogg (del 3)


Nu är jag och Nelly på Nellons bokblogg igång med en read-a-long igen! :) Den här gången är det som ni ser första delen i The Land of Stories-serien av Chris Colfer, också känd som Kurt Hummel i Glee. Jag läser en pocket-version som har 438 sidor, och Nelly läser den inbunden.

I boken får vi följa ett tvillingpar, Conner och Alex, som har haft ett kämpigt år sedan deras pappa omkom i en olycka. Conner försöker sitt bästa i skolan men känner att det aldrig räcker till och Alex som känner sig ensam hittar sina vänner i alla böcker hon läser. På deras tolfte födelsedag får de ärva sin farmors gamla sagobok, The Land of Stories. En bok som visar sig vara mycket mer än en vanlig bok, genom den hamnar tvillingarna mitt i alla sagor de fått berättade för sig.

Det här blir det sista och avslutande inlägget för den här read-a-longen och den här boken. Jag måste säga att vi har lyckats med fullträffar båda gångerna vi läst tillsammans jag och Nelly! 
Jag älskar den här berättelsen, för mig är det som att kliva in i ett nytt Narnia. Jag vill bara läsa och läsa och läsa. Men tyvärr tar boken slut hur jag gärna jag än vill att den ska fortsätta. Som tur är finns ju två delar till i serien! 

Jag vill inte säga för mycket om vad som händer under de här sista sidorna vi har läst, det skulle vara att avslöja sådant man behöver läsa själv. Men den är fortsatt magisk, fortsatt spännande och många frågor får sina svar. Vissa hade jag kunnat ana mig till under läsningen och en del var överraskningar.
Den är skriven med så mycket kärlek, kärlek till familj och till sagorna. Hur de kan hjälpa en när man behöver fly från den verkliga världen ett tag, hur karaktärerna blir ens vänner medan man läser. Colfer har verkligen lyckats med att fånga den speciella känslan. 


Alla klassiska sagor som Rödluvan, Guldlock, Askungen, Snövit och så vidare, de får egna liv i den här underbara boken. Och har du inte alltid undrat vart alla dessa sagor egentligen kommer från...från början? Läs så får du svaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar