tisdag 10 februari 2015

The Wishing Spell: Read-a-long tillsammans med Nellons bokblogg (del 2)


Nu är jag och Nelly på Nellons bokblogg igång med en read-a-long igen! :) Den här gången är det som ni ser första delen i The Land of Stories-serien av Chris Colfer, också känd som Kurt Hummel i Glee. Jag läser en pocket-version som har 438 sidor och Nelly läser den inbunden.

I boken får vi följa ett tvillingpar, Conner och Alex, som har haft ett kämpigt år sedan deras pappa omkom i en olycka. Conner försöker sitt bästa i skolan men känner att det aldrig räcker till och Alex som känner sig ensam hittar sina vänner i alla böcker hon läser. På deras tolfte födelsedag får de ärva sin farmors gamla sagobok, The Land of Stories. En bok som visar sig vara mycket mer än en vanlig bok, genom den hamnar tvillingarna mitt i alla sagor de fått berättade för sig.

Och det här är då ett inlägg om andra delen av boken vi hunnit igenom!

Vi fortsätter följa tvillingarna på deras jakt efter alla föremål som ska kunna hjälpa dem att komma hem, men nu är det någon annan som är ute efter samma föremål...och det är ingen trevlig person att ha som fiende!
Tvillingarna fortsätter att möta olika sagofigurer, bland annat Lilla Rödluvan, Törnrosa och olika älvor. Men de får också stifta bekantskap med mindre behagliga figurer som troll och vättar.

Nu har jag blivit fast ordentligt i den här boken. Jag läste ut andra delen på mindre än två dagar och medan jag skriver det här så kan jag knappt vänta på att få fortsätta! Jag har blivit lika fast i den här berättelsen som tvillingarna är fast i sitt sagoland, även om jag inte fysiskt har förflyttat mig dit.

Det är underbart att läsa om Colfers tvist på de olika karaktärerna. Lilla Rödluvan till exempel är inte en så angenäm bekantskap som man kanske skulle kunna tro. Medan Törnrosa och författarens vinkling på hennes berättelse får mig att tycka otroligt mycket om henne. Trots att just Törnrosa aldrig tidigare varit en saga jag egentligen tänkt på.

Nu ska jag dyka in i boken igen och fortsätta på tredje läsningen!

2 kommentarer:

  1. Detta låter som riktigt trevliga böcker. Kanske något att testa när jag får tid.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är helt klart värd att ge en chans! :)

      Radera