fredag 13 februari 2015

Psst, böcker ni kan klappa lite extra på under bokrean!

Samtidigt som jag älskar att ge boktips, tycker jag att det är lite läskigt, ansvaret liksom, tänk om det blir fel, aaah! Men jag har hittat några böcker på bokrean som jag redan har läst och älskat och vem vet, de kanske träffar rätt till någon annan också?

Först ut, och den här gillar jag så otroligt mycket, det var en av mina två absolut bästa böcker under 2014. Gillar du mörka böcker som verkligen kryper under skinnet på dig så är det här en perfekt sådan. Jag blir sällan fysiskt illamående när jag läser, men den här boken lyckades faktiskt knuffa mig dit, och det kanske låter som något dåligt men jag menar det verkligen som ett bra betyg! Inga kelgrisar, inga styvbarn finns på Adlibris rea.


Den andra boken är från en av mina favoritförfattare när det gäller feelgood-böcker. Det blir inte för sliskigt enligt mig, utan håller sig lagom mysigt och lättläst. Jag uppskattar också att det inte bara är lycka och fluff, utan det finns lite mer allvarliga delar. Jag har nu läst tre böcker av författaren och gillat dem alla, men den här är nog min favorit hittills. Och så levde de lyckliga finns hos Adlibris, Bokus och Akademibokhandeln.


Sedan måste jag ge ett pockettips också som finns hos Adlibris under rean. Det är Joanne Harris Matlagningstrilogi; Vin; Apelsin; Choklad som kan köpas som en presentbox för 19 kronor, det är alltså pocket! Jag älskar verkligen Harris skrivsätt, det är så levande och vackert. Hennes böcker kan jag verkligen sugas in i mycket på grund av språket.


Så, det var lite tips jag hittade. Det finns så många fler jag hade kunnat tipsa om, kanske dyker det upp något till sådant här inlägg längre fram. Det vet man aldrig!

12 kommentarer:

 1. Jag har läst En doft av apelsin i Joanne Harris Matlagningstrilogi. Den var jättefin. Såg denna och hade nog köpt den om jag inte redan hade de andra två i bokhylla. De där omslagen är finare än de jag har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon skriver verkligen otroligt bra! Vin och Choklad är också riktigt fina :)

   Radera
 2. Visst är det läskigt att ge lästips! Men var inte orolig, det måste vara mottagaren som det är fel på om denne inte tycker om boken! ;)
  Lucy Dillion kanske jag ska ta och kolla upp, vill hitta någon bra feel-good författare. Sophie Kinsella fallar mig inte i smaken :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha precis, får tänka så! ;)
   Gör det! :) Jag tycker hon är alldeles lagom när det kommer till feel-good, det är inte bara fluff som sagt. De berör på ett sätt som andra feel-good författare inte riktigt lyckats med för mig i alla fall :)

   Radera
 3. Harris Mattrilogi är ju helt underbar! Sigesgard blir jag nyfiken på och ska kika lite extra på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den!
   Ja gör det :) Den är otroligt läsvärd!

   Radera
 4. Dillon är ju så bra, rekommenderar henne till typ alla :P

  SvaraRadera
 5. Joanne Harris boxen ser superlockande ut tycker jag :) aldrig läst... undrar om de är lite för "tråkiga" för min smak...hmm :) billigt var det dessutom! Skrev nyss ett inlägg om lite bokrea böcker jag funderar på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är verkligen jättebilliga! :) Så är man nyfiken på att testa är det ju perfekt tillfälle :) De är inte action-fyllda böcker, men så otroligt fint skrivna :)

   Radera
 6. Jag tänkte att jag skulle hitta en hel del böcker att beställa på rean men lyckades faktiskt inte hitta så mycket som jag trodde jag skulle göra, var inte så mycket som lockade mig tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad tråkigt! :( Jag har lyckats hitta 6 böcker jag vill ha, 4 har jag redan förhandsbeställt.

   Radera