fredag 15 januari 2021

De 12 bästa böckerna 2020!

 

20 kommentarer:

 1. Jag har läst och hört väldigt olika åsikter om De sju morden på Evelyn Hardcastle. Jag har den i min boktrave för läsning den närmaste tiden, vi får väl se om den är för krånglig för mig :) Flera av böckerna de har med som förra årets bästa har jag också som årsbästa, särskilt Ödesmark och Goda grannar. Litet död runt ögonen var också otroligt bra, ganska unik i sin stil, det skall bli spännande att läsa hans andra roman nu snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du kommer tycka om Evelyn! :) Ja jag ser verkligen fram emot Ärlemalms nya. Det känns som han kan bli en ny favoritförfattare :)

   Radera
 2. Min 2020-topp är:

  The Starless sea, Erin Morgenstern
  Samlade verk, Lydia Sandgren
  Ett år av vila och avkoppling, Ottessa Moshfegh
  De sju morden på Evelyn Hardcastle, Stuart Turton
  Jellicoe Road, Melina Marchetta
  Locke Lamoras lögner, Scott Lynch

  /
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh The Starless Sea vill jag verkligen läsa! Tror jag skulle tycka jättemycket om den! :) Jellicoe Road har jag oläst i hyllan så den kanske jag borde försöka läsa i år :)

   Radera
 3. Tack för alla tips! Några är lästa och jag kan bara hålla med, så bra :)

  SvaraRadera
 4. Roligt att Systrarna på heden hamnade på topplistan. Jag har nyligen beställt den och nr 2 fast på engelska. Ska bli spännande att läsa! :) Blev också påmind om att läsa Silvervägen. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns det en fortsättning?? Jag har inte tänkt på att kolla på om det fanns på engelska! Nu måste jag genast åtgärda det :P

   Radera
  2. På engelska heter den The Diabolical Bones. Och jag tror det är en fortsättning med systrarna och att den utspelar sig under jul/vintern. Men kolla, jag kan ha fel! :P

   Radera
  3. Verkar vara rätt! Måste skaffa den :D

   Radera
 5. intressanta tips, läst en i alla fall

  SvaraRadera
 6. Jättekul att se. Jag har något slags "relation" till alla utom två böcker: 'Monica Magnus 1966' och 'Goda grannar' som jag inte hört talas om. 'Elatsoe' blev jag jättenyfiken på när du skrev om den. Har sparat den på Adlibris, och det var på håret att jag beställde den i helgen. Det blev typ tio andra *host*. 'Molnfri bombnatt' har jag varit på väg med hur länge som helst. 'Rött, vitt...', 'Lite död runt ögonen', 'De sju morden...' och 'Daisy Jones...' har jag på läslistan. Med Anna Jakobsson Lund är det som med systrarna: jag bara MÅSTE, snart! 'Glöm mig' och 'Ödesmark' har jag läst. Väldigt bra båda två. Jag har tyckt så intensivt illa om Alex Schulman som medieperson, så det tog emot, men boken var verkligen bra och jag fick en helt annan bild av honom efter det. Tänker nog försöka läsa mer av honom. Men som medieperson... vilket svin! tycker jag fortfarande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också problem med Schulman som person så jag hade inga egentliga planer på att läsa hans böcker men blev golvad av Bränn alla mina brev som var den första jag läste. Har dock inget intresse av hans senaste bok.

   Radera
 7. 'Systrarna på heden' glömde jag. Den är också på läslistan. Jag har preliminärt satt in den för februari eller mars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var väldigt bra tycker jag! Tyvärr verkar det inte som att förlaget kommer fortsätta översätta serien.

   Radera
  2. Aha, är det en serie alltså?!

   Radera
  3. Ja tydligen har det hunnit komma ut en andra bok på engelska! :)

   Radera
 8. Systrarna på heden vill jag läsa.
  Och visst var Evelyn Hardcastle sååå bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jättebra! Vill verkligen läsa hans andra bok :D

   Radera