torsdag 14 januari 2021

Cinder av Marissa Meyer

 

Originaltitel: Cinder
Sidor: 387 (Häftad)
Serie: The Lunar Chronicles (del 1)
"A forbidden romance. A deadly plague. Earth's fate hinges on one girl... 
Cinder, a gifted mechanic in New Beijing, is also a cyborg. She's reviled by her stepmother and blamed for her stepsister's sudden illness. But when her life becomes entwined with the handsome Prince Kai's, she finds herself at the centre of a violent struggle between the desires of an evil queen - and a dangerous temptation. Cinder is caught between duty and freedom, loyalty and betrayal. Now she must uncover secrets about her mysterious past in order to protect Earth's future. This is not the fairytale you remember. But it's one you won't forget."

När jag lade upp en bild på den här boken på Instagram var det många som kommenterade om hur mycket de gillade den! Jag har ju även sett att några bloggläsare tycker om den, så jag hade ganska höga förväntningar när jag började läsa.

Kanske var de för höga? Kanske borde jag ha läst den när jag var lite yngre? Möjligtvis är det en blandning av båda. För den gick inte riktigt hem hos mig. Det känns så tråkigt när så många hyllar den! Men jag fastnar inte. Jag tycker att en stor grej avslöjades alldeles för tidigt i boken. I alla fall för mig som läsare. Huvudkaraktären får inte veta det förrän i slutet av berättelsen. Att jag fick veta det gör dock så jag tycker mycket av spänningen försvinner. Var det inte meningen att jag skulle förstå? Jag är lite förvirrad angående det.

Den är lättläst och jag gillar tanken med att ta gamla sagor och göra om dem till...framtidssagor kanske vi kan kalla det? Och det är kul att hitta alla paralleller till Askungen. Men det når inte hela vägen fram. Jag kommer nog testa del två, Scarlet, någon gång. Den bor ju redan i min hylla. Jag verkar som sagt vara lite ensam om den här åsikten så känner ni er nyfikna tycker jag ändå absolut att ni ska testa Cinder

12 kommentarer:

 1. Vad synd att den inte nådde ända fram hos dig, men jättekul att du läste den! :) Den är ju inte riktigt vad man brukar se att du läser här på bloggen, så det kanske inte är så förvånande att du inte gillade den mer. Och det är alltid läskigt när man har höga förväntningar! Karaktären Scarlet är en riktig kick-ass-tjej, och självklart rekommenderar jag den boken också. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blev kanske lite för höga förväntningar där! Blev så snopen när en så stor grej avslöjades för mig som läsare så tidigt även om huvudkaraktären inte förstod. Men den ska få flytta till någon som förhoppningsvis tycker bättre om den :)

   Radera
 2. Den här har jag också stående oläst i hyllorna någonstans. Nu blev jag faktiskt lite nyfiken på att läsa den. Fast jag har på känn att jag kommer tycka som du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vore kul att se om du känner likadant för den!

   Radera
 3. Tråkigt när det blir så :( Jag har också hört och sett mycket bra om de här böckerna, men jag vet sen tidigare att man ska ta det där med en nypa salt. Jag är lite tveksam till "populära" böcker, för de brukar inte passa mig. Nu låter jag väldigt hipster, men ibland är man lite för petig i smaken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var jättetråkigt! Men den har fått ett nytt hem nu där den förhoppningsvis blir mer uppskattad :).

   Radera
 4. Jag har verkligen velat runt den här boken. Först blev jag avskräckt av omslaget, som jag tycker är förskräckligt. Det är någonting med den där skon som inte stämmer - säger denna totalt okonstnärliga tant. Sedan har jag varit sugen eftersom alla verkar gilla den. Får jag bara tid så tror jag att jag ska ge den en chans. Men först systrarna ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vore spännande att höra vad du tycker om den! Jag är jättenervös inför att du ska ta dig an systrarna :p

   Radera
  2. Ho ho! Ja jag kommer och ger dig smisk om den inte är bra ;)

   Radera
  3. Haha jag får gå och gömma mig!

   Radera