torsdag 10 oktober 2019

Profetians svärd av Jenny Töredal


Originaltitel: Profetians svärd
Sidor: 172 (Häftad)
Serie: Sagan om Ella (del 3)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack! 
"Ett slagfält med döda bredde ut sig framför mig. Flämtande drog jag efter andan. Sorgen slog till likt ett knytnävsslag. Stela och förvridna låg de framför mig. Ordens krigare, för evigt frusna i tid. Jag snurrade runt. Det var bleka, stela och döda kroppar så långt jag kunde se.
Snyftande satte jag mig på huk bredvid en krigare. Försiktigt smekte jag hans skrovliga kind. Huden var stel, blodlös och kylskåpskall. I hans bröstkorg satt det två pilar djupt inborrade. Oväntat öppnade krigaren ögonen och tog ett fast grepp om min arm.
Det är början på slutet, Älvkorsets bärare."
Det har varit ett rent nöje att läsa den här trilogin. Den börjar med Älvkorset, fortsätter med De dödas dolk och avslutas nu med Profetians svärd. 

Hela serien har varit väldigt lättläst och passar perfekt för mig som skräms av väldigt tjocka fantasyböcker. De här går snabbt att läsa och det är faktiskt nästan så jag önskar att de var något längre så jag fick fördjupa mig i Ella och hennes värld mer. Men det korta sidantalet gör i och för sig så att det alltid händer saker. Det är inte många pauser man får utan större delen av tiden är det något som är på gång vilket verkligen driver läsningen framåt!

Något litet som störde under läsningen var hur ofta det påpekas att Ella är fylld av oro och ångest över sin familjs säkerhet. Det kändes som att det blev lite väl mycket upprepande vissa stunder och jag hade förstått det ändå.

Men nu är det ganska sorgligt att det är över och att jag inte kommer få läsa mer om Ella. Det känns som att hon hade mycket kvar att göra i den värld hon befinner sig i. Förutom alla äventyr hon är med om har det varit intressant att se hur hennes moderna och självständiga sätt sakta men säkert har förändrat saker i det samhället. Även om det vid bokens slut fortfarande finns väldigt mycket att jobba med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar