måndag 7 oktober 2019

Konsten att umgås med en neurotisk hund av Stephen Baker


Originaltitel: How to live with a neurotic dog
Sidor: 127 (Pocket) 
Teckningar: Erik Gurney
"Stephen Baker och Erik Gurney har tillsammans ägnat stor möda åt att lära sig förstå hundens väsen och att tolka dess olika beteenden. Här ger de kloka, generösa och välgrundade råd till rådvilla hussar och mattar. 
Nutidshunden lever under stark psykisk press, är oftast intelligent och nästan alltid neurotisk. Hundens grundläggande livsdrifter är att äta och sova. Instinkten driver honom att stilla sin hunger och sömnen är nödvändig för att honom tillräcklig kraft och energi att stiga upp och äta flera gånger om dagen. Genomsnittshunden kräver 24 timmars vila per dygn."
Det här var bara en rolig och lättläst bok att plocka upp i slutet av september! Den tar upp olika delar ur en neurotisk hunds liv. Hur man fostrar dem, vilka sovvanor de har (hela tiden i princip), hur man klär och vårdar den, hur den är som resesällskap, vad den äter, om den kan botas och lite annat smått och gott! Allt skrivet med en väldigt stor dos humor.

Jag har suttit och skrattat lite för mig själv under läsningen, speciellt på grund av teckningarna. De är svartvita och underbara.

Så ja, det finns egentligen inte så mycket att säga om den. Det var en charmig liten bok! 

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hade Nitro varit större hade baddags garanterat slutat som på bilden!

   Radera
 2. Haha gillar att Nitro också fick vara med på bilden! :P Och teckningarna var ju underbara. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha kände att det var ett måste för honom att vara med när det gällde den här boken! ;P

   Radera