tisdag 8 oktober 2019

En hemlig plats av Tana French


Originaltitel: The Secret Place
Sidor: 567 (Pocket)
Serie: Dublins mordrotel (del 5)
"Fotot visar en leende tonårskille. Över hans blå t-shirt har någon omsorgsfullt klistrat fast utklippta bokstäver: Jag vet vem som dödade honom. 
Det har gått ett år sedan Christopher Harper hittades ihjälslagen på den välklippta gräsmattan innanför murarna på flickinternatet St Kilda's. Chris var sexton år och elev på pojkskolan i närheten. Nu dyker en av tjejerna på St Kilda's, Holly Mackey, upp på polisstationen med ett foto på Chris i handen. Holly säger att hon hittat bilden på internatskolans anslagstavla, där eleverna sätter upp lappar med sina hemligheter. 
Hennes historia ger nytt liv åt fallet och kriminalaren Stephen Moran ser sin chans att äntligen klättra i graderna. Men för att lyckas måste han samarbeta med Antoinette Conway: kantig, illa omtyckt och utstött bland de manliga kollegorna på mordroteln. Och han måste tränga sig in i den slutna och laddade världen på internatet."
Jag har hoppat väldigt mycket i min läsning av den här serien. Jag började rätt, med Till skogs som är första delen. Sedan hoppade jag till Inkräktare som är del 6. Och nu har jag då läst En hemlig plats som är del 5. Jag tyckte mycket bättre om Till skogs än Inkräktare. 

En hemlig plats hamnar någonstans mellan dem. Den är bra men Conway, som jag störde mig på i Inkräktare är med här också och hon är inte ett dugg lättare att tycka om. Jag tror det är rekord på hur många gånger jag har läst ordet bitch i en bok. Man kan väl säga att hon inte verkar tycka om tonårstjejer speciellt mycket.

Fallet i sig är intressant och som tur är finns Stephen Moran med som huvudkaraktär. Han är inte lika taggig som Conway och är lättare att läsa om. Den kanske är liite för lång men det går ändå ganska bra att ta sig igenom sidorna. Jag gillar att läsa om vänskapen i tjejgruppen som är i fokus på skolan, den är väldigt fascinerande och lite förvirrande. Det finns nästan ett litet övernaturligt element över allting som jag inte riktigt får grepp om. Det är inte alls en stor eller läskig del men den ligger och lurar där i bakgrunden.

Nu har jag även Det svarta trädet av French att läsa. Den hör inte ihop med någon serie så det ska bli spännande att se hur den är.

4 kommentarer:

 1. Jag visste inte ens att den här var en del i en serie. Där ser man! :) Kanske är det så att serien är bättre i början? Hoppas du tycker om Det svarta trädet sen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska läsa de andra tidigare delarna också någon gång och se hur de är! Tror inte Conway är med i dem så har nog lättare för de delarna :p

   Radera
 2. Så underligt. Till skogs läste jag först och efter den var det väldigt nära att jag gav upp French. Andra bokbloggare fick mig på andra tankar och jag har tyckt bättre om de senare delarna. En hemlig plats gillade jag jättemycket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får ta mig an böckerna som kommer direkt efter Till skogs och se hur de är :). Det är mest Conway jag har så otroligt svårt för.

   Radera