måndag 14 oktober 2019

Varken av Lisa Förare


Originaltitel: Varken
Sidor: 461 (Inbunden)
Serie: Långsjö-trilogin (del 1)
Recensionsexemplar: Från Louise Bäckelin förlag, tusen tack! 
"Sara Nilsson kan läsa tankar och är överkänslig för lukter, något hon mest ser som besvärligt.
Sedan hennes syster Gabriella försvann spårlöst för två år sedan lever hon hårt och struntar i det mesta. När den gåtfulla Louise från organisationen Probonum kontaktar henne, börjar Sara ana att Gabriella inte gav sig av frivilligt. Louise utlovar information om Gabriellas försvinnande på villkoret att Sara ansluter sig till Probonum som pejlare.
När tre flickor i tioårsåldern rapporteras saknade i Fruängen blir det Saras uppgift att utreda fallet. För att få veta mer om sin syster och hitta flickorna måste Sara släppa taget om verkligheten och söka svaren i skuggorna."
Den här boken är lite svår att förklara utan att råka spoila för mycket. Jag vill berätta jättemycket ur den för att man ska få ett bättre grepp om vad den handlar om, men gör jag det så riskerar jag att säga alldeles för mycket. Så det kanske är bäst att gå in i den utan att veta mer än vad som står i beskrivningen här ovan.

Man tror att det bara handlar om en försvunnen syster, ett mysterium, men det finns så mycket mer. På framsidan står det "en mörk förortssaga" och en mörk saga är verkligen ett passande sätt att beskriva den på. Det finns övernaturliga väsen här, andra världar eller dimensioner, jag vet inte vad som är mest rätt att kalla dem. Och den blir ganska mörk vissa stunder. Vilket jag så klart gillar. En del scener var verkligen obehagliga, det är något med sättet som Lisa Förare skriver på som verkligen tog fram de rätta krypande känslorna.

Till den här boken fick jag tre parfymer som hör ihop med de tre viktigaste karaktärerna; Sara, Gabriella och Louise. Dofterna var Lavender & wool (Louise), A trembling rose (Sara) och Bisous (Gabriella). Innan jag började läsa satt jag och luktade på dem flera gånger för att lyckas välja en favorit. Det landade till slut på Bisous och det var lite spännande att gå in i berättelsen med det i tankarna för att se hur karaktären Gabriella skulle visa sig vara och om det skulle kännas bra att ha hennes doft som favorit!

Som sagt, storyn innehåller mycket mer än man först tror och med tanke på hur allt slutade så hoppas jag verkligen bok två kommer snart för jag behöver veta mer!

6 kommentarer:

 1. Det låter som en verkligt spännande bok att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske något som dyker upp i ett paket till dig någon gång :D

   Radera
 2. Den här har jag tänkt läsa nu i oktober :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli spännande att läsa dina tankar om den sen :D

   Radera
 3. Den här låter verkligen spännande! :D Mystisk och mörk, sånt kan jag ju inte låta bli. ;) Japp, det blir att hålla utkik efter den här också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt att hålla sig borta från den sortens böcker ;D

   Radera