torsdag 17 oktober 2019

A Head Full of Ghosts av Paul Tremblay


Originaltitel: A Head Full of Ghosts
Sidor: 369 (Häftad)
"The lives of the Barretts, a suburban New England family, are torn apart when fourteen-year-old Marjorie begins to display signs of acute schizophrenia. To her parents' despair, the doctors are unable to halt Marjorie's descent into madness. As their stable home devolves into a house of horrors, they reluctantly turn to a local Catholic priest for help, and soon find themselves the unwitting stars of The Possession, a hit reality television show. 
Fifteen years later, a bestselling writer interviews Marjorie's younger sister, Merry. As she recalls the terrifying events that took place when she was just eight years old, long-buried secrets and painful memories begin to surface-and a mind-bending tale of psychological horror is unleashed."
Åh vad jag tycker om den här boken! Det var en sådan jag verkligen inte ville lägga ner. Men jag hade med den som lunchbok på jobbet några dagar så lässtunderna tog ju slut alldeles för snabbt. Till slut sträckläste jag sista delen hemma, det gick inte att låta bli.

Läsaren får följa Merry, i nutidsberättelsen pratar hon med en författare som ska skriva ner hennes historia. Det är genom den berättelsen vi hoppar tillbaka till Merrys barndom, när hon var åtta år. Då började hennes syster, Marjorie, bete sig underligt. Hon berättar underliga sagor för Merry, hör röster och gör väldigt skumma saker. Hennes besök hos läkare verkar inte hjälpa så till slut tar föräldrar dit en präst. Man märker att det mest är pappans religiösa sida som tar över mer och mer, till slut är han och prästen övertygad om att Marjorie är besatt av en ond ande, och en exorcism är nödvändig.

Som om inte det vore nog tar de tid ett tv-team för att göra en realityshow av det hela. Ni hör ju, det händer mycket i den här boken. Och den rör verkligen upp känslor hos mig medan jag läser. Den är spännande, frustrerande och på ett plan väldigt sorglig. Det finns scener som är riktigt obehagliga också.

Jag rekommenderar den verkligen. Nu är jag otroligt sugen på att läsa allt som Paul Tremblay har skrivit. Är hans andra böcker ens hälften så bra som den här så kommer de vara läsvärda!

10 kommentarer:

 1. Jag blev så nyfiken på den när du visade den i videon så det var roligt att du tyckte om den! :D Den här vill jag läsa. Hur var engelskan i den? Typ, normal?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle säga normal! Inte alls svårläst :)

   Radera
 2. Jättebra recension, blev verkligen sugen att läsa den! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :D Vad kul att den gjorde dig intresserad av boken!

   Radera
 3. Oj, intressant recension. Jag läste den förra året och jag tyckte inte alls om den. Förstod inte riktigt slutet eller hur det förklarade nånting. Men själva idén var bra tyckte jag däremot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha det är jag ju nästan lite glad för eftersom det gjorde så att den fick flytta hem till mig ;P

   Radera
  2. Haha, att jag inte gillade den eller att du tyckte idén lät bra? :P

   Radera
  3. Att du inte gillade den och inte ville ha kvar den :D

   Radera