tisdag 17 september 2019

Pantones ö av Hanna Blixt


Originaltitel: Pantones ö
Sidor: 132 (Inbunden)
Serie: Äventyren i Sagofallen (del 6)
Ålder: 9-12
"Än en gång breder ondskan ut sig. Svarta bönderna har fått allt att sluta växa, både i Sagofallen och i Mirroria. En svältkatastrof hotar och Sofia och Leo kastas på nytt in i ett farligt äventyr bland jagande ryttare, ökenslott, pirater och krigare, i jakten på Livets växt. Kampen står mellan de Svarta och Vita bönderna. Frågan är om Sofia och Leo kommer hitta växten i tid?"
Det närmar sig slutet för våra äventyr i Sagofallen. En enda bok kvar efter den här! Det är verkligen fint att få följa två huvudkaraktärer som man får i den här serien. Se hur de utvecklas och kommer närmare varandra som bror och syster.

Precis som sina föregångare är det här en bladvändare som går fort att läsa ut. Det är verkligen härlig underhållning att läsa dem och jag tycker det är riktigt snyggt gjort med schack-temat som följer med genom böckerna. I den här är det dags för bönderna att stå i centrum och det finns så klart både Vita och Svarta. De vita hjälper syskonen på vägen och de svarta försöker göra allt för att förstöra för dem. Det är fint att se hur Sofia och Leo har vuxit upp genom berättelserna. De märker själv ändringar också, Sofia till exempel börjar upptäcka det här med kärlek, men det är inte gjort på något överdrivet sätt utan bara med lite i utkanten av själva äventyret.

Det här är verkligen en perfekt fantasy-serie för unga läsare. Eller för de som tycker om att lyssna på böcker med magiska världar som högläsning! De är spännande men inte jätteläskiga och det är så fint att se två syskon som klarar av olika prövningar tillsammans. Den sista boken kommer ut våren 2020 och kommer heta Snöugglans sigill.

2 kommentarer:

  1. Har gillat att få följa olika syskon på deras äventyr i andra böcker (som i t.ex. Pax och Land of Stories) så den här serien kanske man skulle ge en chans. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror absolut du skulle kunna tycka om dem! :)

      Radera