torsdag 26 september 2019

Made You Up av Francesca Zappia


Originaltitel: Made You Up
Sidor: 464 (Häftad)
Ålder: Unga vuxna
"Alex fights a daily battle to figure out what is real and what is not. Armed with a take-no-prisoners attitude, her camera, a Magic 8 Ball, and her only ally (her little sister), Alex wages a war against her schizophrenia, determined to stay sane long enough to get into college. She's pretty optimistic about her chances until she runs into Miles. Didn't she imagine him? 
Before she knows it, Alex is making friends, going to parties, falling in love, and experiencing all the usual rites of passage for teenagers. But Alex is used to being crazy. She's not prepared for normal. Can she trust herself? Can we trust her?"
Den här boken har varit på min att-läsa-lista i flera år. Jag köpte den äntligen för något år sedan men det är först nu jag har plockat upp den. Jag har nog varit lite nervös eftersom jag har hajpat upp den i mina egna tankar. Jag har varit så säker på att jag skulle gilla den, men tänk om jag hade fel?

Det hade jag som tur var inte. Jag tyckte verkligen jättemycket om den. Det är annorlunda att läsa om en karaktär som har schizofreni, det är något jag inte har läst om tidigare. Eftersom hon inte alltid vet vad som är verkligt är det svårt för mig som läsare att veta det också. Ibland är det ju självklart i mina ögon även om det inte är det i hennes, men vissa gånger går det faktiskt inte att veta. Något som höll på att krossa mitt hjärta en gång under berättelsen. Jag var inte beredd på att bli så berörd av den och vara så nära tårarna.

Det är en sådan bok jag plockat upp så fort jag bara kunnat, även om jag bara haft några minuter här och där att läsa mellan andra saker att göra. Den har inte lämnat mina tankar under tiden och jag har verkligen längtat efter lässtunderna.

8 kommentarer:

 1. Att läsa om en karaktär med schizofreni låter väldigt intressant, sånt kan verkligen få ett annat djup i berättelsen. Det blir nog så att den här också åker in på min milslånga läslista. :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det verkligen! Vad kul att du lägger den till listan :D

   Radera
 2. Oj det låter som en väldigt intressant och annorlunda bok. Tack för bra tips!

  SvaraRadera
 3. Jag blir irriterad på mig själv som alltid drar mig för att läsa böcker som inte riktar sig till vuxna.Logiskt inser jag att det gör att jag missar böcker som garanterat skulle passa mig. Den här tror jag nog skulle tilltala mig så jag får se om det går att få tag på den

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det finns en del riktigt bra där också! Många passar inte mig nå mer men vissa är guldklimpar :)

   Radera
 4. Yes, kul att du tyckte om den!
  Jag läste den 2015 och minns hur mycket jag gillade den också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var riktigt bra! Kul med en så annorlunda story :)

   Radera