måndag 2 september 2019

De Sju Topparnas Rike av Susanne MacFie


Originaltitel: De Sju Topparnas Rike
Sidor: 166 (Kartonnage)
Serie: Legenden om De Fyra Elementen (del 1)
Ålder: 9-12
"Tre år har gått sedan Emblas tvillingbror Samuel gick bort. Tre år av längtan och saknad. Vårterminen är precis slut och Embla tror att hon ska få tillbringa ännu ett trist sommarlov på landet hos paret Kartsén, då något lika ofattbart som fantastiskt inträffar.
Det börjar med en gammal, sliten tivolikarusell i en antikaffär och slutar bland iskristaller på en bergstopp. Utan att Embla riktigt vet hur det gått till hamnar hon i spelet om De Fyra Elementen. 
För den som lyckas ta sig igenom de fyra sfärerna: Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan väntar ett efterlängtat möte i Lycksalighetens Glänta. Frågan är bara om det går att ta sig dit? 
Embla träffar Noel som också längtat sig till De Sju Topparnas Rike. Eldklot, salver, glödande händer, varghjärtan och höga bergstoppar är bara några av de saker Embla och Noel måste ta sig förbi på sin fantastiska och farofyllda färd mot målet."
Den här boken skickade Rebecka åt mig som en bok hon tyckte att jag skulle läsa. Det var perfekt lättsmält läsning precis när det behövdes!

Jag är ju väldigt svag för böcker där man kan ta sig till en annan värld, i lite stil med Narnia. Att det här är med hjälp av en tivolikarusell var en rolig ny twist på det! Sedan är det full fart på Emblas äventyr direkt och man får knappt någon andningspaus alls. Det går snabbt att ta sig igenom den! Det är verkligen en fartfylld och fantasirik berättelse. Embla är en tuff tjej som gått igenom en hemsk sorg och dessutom vågar slänga sig ut i något helt okänt.

Hennes äventyr är långt ifrån över så det är tur att Rebecka även skickade del två. Jag ser fram emot att fortsätta läsa den.

2 kommentarer:

  1. Lät som en kul bok! Jag är också mycket för andra världar och få upptäcka en ny ordning, det är alltid härligt :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja och speciellt i den här ålderskategorin kan det finnas så mysiga sådana böcker! :D

      Radera