torsdag 11 maj 2023

Flickan med det magiska håret av Tolá Okogwu

 

Originaltitel: Onyeka and the Academy of the Sun
Sidor: 298 (Inbunden)
Ålder: 9-12
"Tolvåriga Onyeka känner sig inte som alla andra. Hon är blyg, får konstiga känsloutbrott och skäms för sitt stora hår. Vad hon inte vet är att håret är magiskt. När hon räddar sin kompis från att drunkna inser att hon inte bara är "lite annorlunda" - hon har superkrafter.

Onyekas liv förändras på ett ögonblick. Nu måste hon lära sig hantera sina krafter på en skola som kallas Solens akademi. Men någon förbereder en ondskefull plan för barnen på akademin. Har Onyeka och hennes vänner en chans mot den som vill ta makten över en hel värld?"

Flickan med det magiska håret är ett fartfyllt och magiskt äventyr för läsarna i slukaråldern 9-12! 

Onyeka, vår huvudkaraktär, är en ung tjej som alltid känt sig annorlunda. Hon känner inte att hon passar in och har bara en riktigt nära vän. Men så en dag upptäcker hon att hennes hår, som hon alltid skämts för, har magiska krafter. Efter ytterligare några avslöjanden från sin mamma ger de sig båda iväg på en resa som leder till att Onyeka får upp ögonen för en helt ny sida av sig själv.

Det är en berättelse som passar perfekt för de läsare som vill ha äventyr och samtidigt se huvudkaraktären hitta sin plats i världen och lära känna nya vänner. Hon inser att hon är starkare och modigare än hon någonsin trott och är beredd att kämpa för sin familj och det som är rätt.

Jag tyckte den var riktigt bra och lagom spännande och ser fram emot att fortsätta följa Onyeka och hennes vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar