torsdag 25 maj 2023

Atlas: Historien om Pa Salt av Lucinda Riley & Harry Whittaker


Originaltitel: Atlas - The Story of Pa Salt
Sidor: 665 (Inbunden)
Serie: De sju systrarna (del 8)
"De sju systrarna har samlats på båten Titan för att ta ett sista avsked av den mystiska far de alla älskade så djupt. Till allas förvåning valde Pa Salt att ge nyckeln till deras förflutna till den sjunde systern som äntligen hittats. Men för varje sanning som avslöjas uppstår en ny fråga. Systrarna tvingas inte bara inse att de knappt kände sin far, de måste dessutom acceptera att hans sedan länge begravda hemligheter fortfarande kan få konsekvenser för deras liv."

Nu när jag skriver det här har jag nästan precis slagit igen boken. Tårarna har runnit och jag känner mig på något sätt så tom. Vad ska jag nu göra med mitt liv? När den här otroliga serien är slut och jag inte har fler böcker i den att se fram emot? Det är ungefär så det känns just nu.

Det var lite nervöst att plocka upp den, eftersom Riley själv inte fick chansen att skriva klart allt. Men jag måste säga att hennes son, Harry Whittaker, har gjort ett fantastiskt jobb med att berätta Atlas historia. Det är så många frågor som fått svar och jag är imponerad över hur allt har tänkts ut. 

Jag vill inte säga så mycket mer eftersom det är avslutande delen i en serie. Jag är bara avundsjuk på alla som har den framför sig. Någon gång ska jag läsa om den för att upptäcka alla ledtrådar som finns i de tidigare böckerna. Det här har varit en underbar läsresa!

4 kommentarer:

 1. Jag har köpt på mig alla delar (tokigt va?) och tänkt läsa alla i sommar, kanske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite avundsjuk på dig som har den resan framför dig :D

   Radera
 2. Tittade i hyllan och jag har nu de fyra första delarna. Kanske ska jag också börja serien i sommar. :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh det känns som perfekt sommarläsning och jag är så avis :D

   Radera