tisdag 16 maj 2023

Det dåliga samvetet av Pernilla Ericson

 

Originaltitel: Det dåliga samvetet
Sidor: 298 (Inbunden)
Serie: Erlagruppen (del 4)
"När Edith, Rickard, Liv och Aminah - Erlagruppen - återförenas är det för att utreda ett fall som inte liknar något annat. En kvinna har hittats död i sin bostad i centrala Stockholm. Hon är en framgångsrik, omtyckt entreprenör, som plötsligt och oväntat har begått självmord. Men när de börjar skrapa på den glamourösa ytan visar det sig att kvinnan levt ett helt annat liv i kulisserna. Och kort därpå hittas ännu en känd företagare död, även han med mörka hemligheter. Vad har fått personerna att begå självmord? Har de utpressats? Tvingats att ta sitt liv? Jakten på sanningen leder utredningsteamet in på farliga vägar - och skakar om gruppen i grunden."

Det har varit så härligt att få hänga med gänget i Erlagruppen igen! Det är en av mina favoritserier vid det här laget och jag blev så glad när jag såg att en fjärde del skulle släppas.

Jag gillar verkligen karaktärerna som utgör gruppen, de är alla så starka personligheter och har sina egna områden de är extra bra inom. Det känns lite som att träffa gamla vänner igen när jag börjar läsa. Fallen de utreder är smarta och det är svårt att ens säga om något brott har begåtts. Det kräver mycket av gänget och vägen fram till lösningen är inte riskfri. 

Något jag uppskattar lite extra mycket är att de två karaktärerna som är ett par faktiskt pratar med varandra. De kan bli osams ibland men de letar sig alltid fram till varandra och pratar ut om det. Det läggs inte massa tid på att skapa onödigt drama mellan dem som tar evigheter att lösa.

Kapitlen är korta och det är lätt att tänka "bara ett till". Speciellt mot slutet när spänningen stiger! Jag håller tummarna för att vi får träffa Erlagruppen igen i framtiden.

2 kommentarer:

  1. Jag tror faktiskt att jag måste testa den här serien. Brukar inte plocka upp sådana här böcker men ibland hittar man allt ett guldkorn! Känner på mig att jag kommer gilla dem. Så tack för tipset! :D

    SvaraRadera