onsdag 16 juni 2021

Tjuvdrottningen av Johan Rundberg

 

Originaltitel: Tjuvdrottningen
Sidor: 191 (Inbunden)
Serie: Månvind & Hoff (del 2)
Ålder: 9-12
Recensionsexemplar: Från Natur & Kultur, tusen tack!
"Våren har väckt staden till liv och på Norrbro flockas åskådarna runt en populär knivkastarföreställning. Men på Allmänna barnhuset har Mika annat att tänka på. Två av de föräldralösa barnen skolkar från skolan och konstapel Valdemar Hoff kommer med en oväntad anklagelse. Snart inser Mika att barnen är in blandade i något mycket farligare än de själva förstår. För att rädda dem måste hon sätta sitt eget liv på spel."

Tjuvdrottningen är andra delen i den spännande serien om Mika som bor på ett barnhem i 1800-talets Stockholm. Hon är en tuff och smart tjej som känner ett stort ansvar för de andra barnen på barnhemmet och när hon märker att några av dem beter sig underligt börjar hon genast nysta i vad de håller på med.

Andra delen i serien är en lika stor bladvändare som första. Det är härligt att återse Mika, hon är så lätt att tycka om. Förutom att försöka lista ut vad några av barnen på barnhemmet håller på med försöker hon även ta reda på mer om sin egen bakgrund. Båda mysterierna är riktigt spännande och jag ser verkligen fram emot att få veta mer om var hon kommer från i kommande böcker.

Tjuvdrottningen är välskriven och det går nästan att ta på miljön och atmosfären när man läser. Det är som att hoppa in i en tidsmaskin och åka tillbaka till ett Stockholm som är helt annorlunda mot vad vi ser idag. Den här serien kan vara rätt att sätta i händerna på de i åldersgruppen som vill ha en bok där man nästan håller andan av spänning ibland!

6 kommentarer:

 1. Åh, tusan. Den här har jag glömt men verkar så spännande och bra, så måste nog införskaffa på nåt sätt. Tack för tips/påminnelse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varse! Hoppas du får tag på den! :)

   Radera
 2. Tyckte jättemycket om den här - och den förra. Riktigt bra, välskrivna och spännande! Och som du säger, är det lätt att tycka om Mika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Blir spännande att se vad som kommer i nästa bok!

   Radera
 3. Ännu en serie jag måste testa! Uj uj så många böcker.. :p

  SvaraRadera