måndag 14 juni 2021

Den gränslöse av Jussi Adler-Olsen

 

Originaltitel: Den Grænseløse
Sidor: 492 (Inbunden)
Serie: Avdelning Q (del 6)

"En telefonsignal skär genom källaren i Köpenhamns polishus och väcker kriminalinspektör Carl Mørck från den sedvanliga morgonluren med fötterna på skrivbordet. När Carl förstår att kollegan från Bornholm vill ha Avdelning Q:s hjälp med ett gammalt hopplöst fall blir han genast avvisande. I andra änden av tråden läggs luren tyst på. Några få timmar senare står det klart att konsekvenserna av Carls kallsinnighet varit katastrofala.

Tillsammans med kollegorna Assad, Rose och Gordon dras Carl in i utredningen av en sjutton år gammal tragedi. En ung livsglad kvinna försvann från en folkhögskola på Bornholm och hittades död hängande i ett träd några kilometer därifrån. För den skeptiskt lagde Carl blir det mystiska fallet särskilt svårt att finna reda i. Efterforskningarna leder till en soldyrkande sekt på Öland och en manipulatör med järnvilja som inte skyr några medel för att skydda sig själv och de sina."

Äntligen har jag fortsatt på serien om Avdelning Q! Det är helt obegripligt varför det tar så lång tid mellan böcker. Jag tycker ju verkligen om dem. Karaktärerna är underbara och mysterierna är spännande. Att det är cold cases som tas upp gör det hela extra intressant. 

Förra boken, Marcoeffekten, är den jag tyckt minst om hittills. Men i Den gränslöse är det tillbaka till samma känsla som i de tidigare böckerna. Det är spännande, intressant och jag vill bara läsa vidare för att få reda på hur allt egentligen hänger ihop. Förutom fallet som står i centrum i den här boken börjar det också röra sig lite i ett gammal fall som Carl och hans gamla poliskollegor var inblandade i där en av dem dog och en annan blev svårt skadad. Det här ser jag verkligen fram emot att få läsa mer om i kommande böcker. 

Nästa del är Selfies och jag har den stående i hyllan så vem vet, den kanske dyker upp i julis läshög!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar