onsdag 9 juni 2021

De försvunna av Caroline Eriksson

 

Originaltitel: De försvunna
Sidor: 237 (Inbunden)
"En solig sensommarkväll åker Greta, Alex och dottern Smilla ut till ön. Greta stannar kvar i båten medan de andra två går iland. De kommer inte tillbaka. Det mystiska försvinnandet och det febrila sökandet som tar vid, leder Greta steg för steg ner i en avgrund av förvirring och mörker.

Det står snart klart att Alex och Gretas relation är destruktiv. Dessutom har en omvälvande händelse i barndomen satt djupa spår i henne. Historien gör sig påmind och frågan är vad som är sanning och vad som är lögn, verklighet och fantasi. Vad har egentligen hänt med Alex och Smilla?"

De försvunna har stått i min bokhylla i flera år. Jag har varit så osäker på om jag velat läsa den. Beskrivningen låter spännande men det är ändå något som gjort att jag inte plockat upp den. Men nu i och med majs TBR-spel blev det äntligen dags!

Det är en ganska kort bok men den innehåller oväntat många svängar. Författaren får mig att tro först en sak, sen en annan och sen ännu en men länge är det osäkert vad som faktiskt är sant. Själva känslan i boken är nästan som en feberdröm, det är väldigt förvirrande och stressande. Jag menar det på ett bra sätt för det tar verkligen berättelsen framåt utan att avslöja vad som hänt på riktigt och vad Greta kanske bara inbillat sig. 

Greta beter sig inte alltid rationellt, ganska sällan faktiskt. Men med tanke på allt trauma hon bär med sig så tycker jag inte att det är helt overkligt. 

Så, det är en riktigt spännande bok som är perfekt när man vill plocka upp något lite kortare. Jag är glad att den äntligen blev läst.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Kul att du läst och gillat! :) Har du läst mer från samma författare?

   Radera
  2. Jaa, jag har läst Hon som vakar, en bok jag fick för recension 2017
   https://tofflandel2.wordpress.com/2017/08/23/recension-hon-som-vakar/

   Radera
  3. Ska kolla in inlägget! :)

   Radera