måndag 21 juni 2021

Amari och nattbröderna av B. B. Alston

 

Originaltitel: Amari and the Night Brothers
Sidor: 373 (Kartonnage)
Serie: Amari (del 1)
Ålder: 9-12
"Amari har aldrig slutat tro att hennes försvunna bror Quinton lever. Inte ens när polisen hävdar att han är död. Hon vet att han finns där ute någonstans. En dag hittar hon en portfölj i hans garderob, som innehåller en inbjudan till ett sommarläger på Byrån för övernaturliga angelägenheter. Amari har ingen aning om vad det betyder, men hon förstår att det på något vis hänger ihop med hennes bror. 
Hon söker upp den märkliga Byrån, och det blir ett möte som förändrar Amaris liv. Snart tvingas hon acceptera att magi och övernaturliga krafter faktiskt existerar. Hon bestämmer sig för att försöka bli antagen till Byråns skola. Testerna är svåra och hennes motståndare är ungdomar som har levt hela sina liv med magi. Att bli en av dem verkar helt omöjligt. Men Amari vet att hennes enda chans att hitta sin bror är att bli antagen till skolan och hon är beredd att slåss hårt för sin plats."

Amari och nattbröderna är en bok jag fick upp ögonen för när den började cirkulera väldigt flitigt på utländska booktubekanaler. Det blev en riktigt glad överraskning när jag upptäckte att den faktiskt skulle översättas till svenska. 

Det är en berättelse som innehåller magi. familj, vänner, utanförskap och mod. Amari är väldigt ensam och utanför på sin vanliga skola. så när hon börjar på den magiska skolan över sommaren hoppas hon att det kanske ska bli annorlunda. Men snabbt märker hon att mobbningen bara följt efter henne och tagit nya former. Hon får en nära vän och tillsammans försöker de lista ut vad som hänt Amaris bror, samtidigt som de måste klara de olika prov och uttagningar som skolan håller.

Jag tycker verkligen om att följa Amari. Hon är en stark tjej som klarat sig igenom mycket i livet. Det är fint att se hur nära hon står sin familj och hur mycket hon är villig att göra för att hitta sin bror igen. När hon är på skolan fylls boken dessutom av magi och alla möjliga magiska varelser. Jag blir till exempel lite extra förtjust i hissarna som alla har olika personligheter! 

Det är en riktigt spännande och fantasifylld berättelse som jag starkt rekommenderar till alla som gillar att läsa om när de magiska elementen finns i vår egen värld. Jag ser fram emot att fortsätta med den här serien!

2 kommentarer:

  1. Den här blev jag också väldigt nyfiken på när den visats överallt på youtube. Håller med om att det är kul att att den kom på svenska! :D Vill definitivt läsa den i framtiden. Hoppas vi inte behöver vänta så länge på tvåan. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja håller tummarna att fortsättningen kommer snart! :D

      Radera