fredag 4 april 2014

Dylan Dog: De sista ljuva åren


Originaltitel: Gli Ultimi Immortali
Sidor: 98

"På äldreboendet Garden Paradise i England bor personer som levt så länge att man kan tro att de är odödliga. Men när mardrömsdetektiven Dylan Dog får i uppdrag att hitta orsaken till deras långa liv, dröjer det inte länge innan Garden Paradise drabbas av våldsamma dödsfall..."
Wow.

Så, jag tog upp det här seriealbumet och förväntade mig skräck och kanske lite monster och sådant läskigt. Och stämningen finns där hela tiden, jag blir lite nervös direkt och sitter med den känslan hela läsningen. De otroliga illustrationerna i svart och vitt hjälper verkligen till att skänka ytterligare djup till känslan av kommande otrevligheter.
Nyfikenheten ligger hela tiden på topp, för man tilldelas så många olika förklaringar till den höga åldern! Jag sitter och försöker lista ut vem som ljuger, vem som talar sanning, och när jag tror mig veta så kommer det en annan version som verkar passa bättre.

Och så kommer de sista sidorna och bara tvärvänder på allt jag hade trott och tänkt och delar ut ett slag i magen på mig istället! Där satt jag helt oförberedd och ovetande om vad som väntade!
Det här är menat på ett otroligt positivt sätt, för aj vad det kändes och oj vad bra gjort det var.

Tusen tack igen till Ades Media för att jag fick chansen att läsa det här, det har gjort mig ännu mer sugen på att fortsätta i serievärlden och Dylan Dog är en karaktär jag mer än gärna återkommer till!

2 kommentarer:

  1. Oh, låter ju faktiskt riktigt trevligt att läsa det här! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var det! Kan varmt rekommendera att ge den ett försök! :)

      Radera