lördag 18 augusti 2012

Utmaning: 8 fakta/vanor om dig själv

När jag kikade in hos Nilmas Bokhylla såg jag att jag hade blivit utmanad! Jag gillar sådana här saker så det är klart jag svarar på det :).

Regler för utmaningen:

Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen hos dem så att de vet att de har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.


1. Jag är född och uppvuxen i Kiruna, när jag bodde där hatade jag den kalla vintern med så mycket snö. Nu saknar jag den!

2. Jag var längst i min klass ändå tills sommaren mellan sjuan och åttan om jag minns rätt, då hade två av killarna i klassen växt om mig! 


3. Jag har aldrig testat att röka eller snusa. Mina föräldrar röker och det har väl avskräckt mig. Tidigare var jag i alla fall van vid lukten men nu under vintern när jag var hos mamma märktes det att jag varit borta för när hon rökte och jag var i närheten kändes det som mina lungor vred ihop sig. 


4. Förutom böcker så älskar jag djur. Min dröm är att kunna ta hand om hundar och katter som blivit illa behandlade och ge dem ett nytt och tryggt hem. 


5. Jag har druckit kaffe sedan jag var runt 5-6 år. Förut drack jag med mjöl, nu kör jag svart.


6. Det här är pinsamt, men ni vet att man brukar ha låtsaskompisar när man är yngre? Jag hade i mitt huvud en hel klass som jag låtsades att jag var lärare åt, jättenormalt eller hur? 


7. Jag är ingen matmänniska, att laga mat är bland det tråkigaste jag vet om. Har ofta sagt att om jag bodde ensam skulle jag överleva på fil och minipizzor.


8. Att vara ute och gå runt i skogen med hunden och kameran är något av det bästa jag vet. Då laddar jag mina batterier och känner lugnet.


Så ja, då var det färdigt :). 

Då utmanar jag: Bokälskarinnan  , Bokslukare , Beroende av böcker och BellasBok 

13 kommentarer:

 1. Åh vad skoj! Kul utmaning, har länge tyckte att det vore kul att lära känna alla bokbloggare lite mer förutom allt boknördande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det kul att lära känna varann lite bättre :)

   Radera
 2. Jag hatar också att laga mat, kul att se att jag inte är ensam :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säger detsamma; kul att man inte är ensam! :)

   Radera
 3. Svar
  1. Ja det är kul att få en inblick i vilka personer som är bakom bloggarna man läser! :)

   Radera
 4. Låtsaskompisarna låter roligt! Skulle ju bli en bra novell/bok :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig hört om någon annan som har just det, en hel klass :P Känner mig lite udda :P

   Radera
 5. Kul att läsa om dig! :) Hi, hi det där med skolklassen var skumt, du kanske drömde om att bli lärare?!
  Drack du kaffe redan när du var 5 år?
  Jag är klar med min utmaning, dock blev texten åt he-ete fattar inte vad jag har gjort för fel, jag hade delat in allt i små stycken after siffrorna och så blev allt ihopskrivet.....jättekul :( Hoppas du kan läsa ändå.......Ha det så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha visst var det! Jag har ingen aning om varför jag hade en hel klass, men dom lärde jag allt möjligt som jag såg under dagarna :P.
   Ja jag började tidigt med min kaffevana, alla i min familj dricker kaffe så det var väl svårt att inte bli påverkad :P.
   Jag ska kolla in dina svar nu! :)

   Radera
 6. sv: Haha, man känner sig så modig när man vågar titta på filmen, och sen kan man inte somna x) Jag kommer nog heller aldrig sluta, är för beroende av skräckfilmer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha precis! Ligger där och inbillar sig att allt är spöken helt plötsligt :)

   Radera
 7. Så där då! :-)

  http://beroendeavbocker.blogspot.se/2012/08/utmaning-8-faktavanor-om-dig-sjalv.html

  SvaraRadera