torsdag 16 mars 2023

Nagriljärerna av Emanuel Blume

 

Originaltitel: Nagriljärerna
Sidor: 310 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack!
"Gabriel ska precis fylla sexton. Livet är händelselöst och kretsar kring bilar och träning. När punkaren Lo övertalar honom att gå med i en rollspelsgrupp öppnar sig en värld av äventyr, mysterier och magi. Men när rollspelets monster letar sig in i Gabriels vardag börjar gränsen mellan spel och verklighet lösas upp."

Nagriljärerna är en spännande berättelse där gränsen mellan verklighet och fantasi saktas suddas ut. 

Vi får följa Gabriel som, tillsammans med ett gäng andra ungdomar, börjar spela rollspel. Boken består på sätt och vis av två berättelser, dels den om Gabriels liv och dels rollspelet som läsaren också får vara med i. Jag gillar båda två. Och när saker från spelet börjar dyka upp i verkliga livet för Gabriel blir det stundtals riktigt obehagligt. Det är svårt att vara säker på om det händer eller om det är i hans huvud.

Så jag gillar själva handlingen. Jag har lite svårt att förstå mig på karaktärerna ibland. Det känns som vissa beslut går snabbt och vissa reaktioner hänger jag inte med på. Gabriels familj förstår jag inte överhuvudtaget. Det känns som de behandlar honom orättvist och elakt hela tiden och jag begriper inte varför.

Men allt som allt gillar jag den. Det var spännande läsning och jag blev verkligen indragen i båda delarna av boken!

4 kommentarer:

 1. Roligt att du också gillade! Jag blev ganska överraskad när jag till och med gillade rollspelstråden 🙂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var också lite orolig för det först eftersom jag inte kan något om rollspel men den delen var verkligen lättläst och spännande :)

   Radera
 2. Blir faktiskt nyfiken på det här med rollspelen! Kanske skulle testa ändå. ;)

  SvaraRadera