torsdag 30 mars 2023

Legends & Lattes av Travis Baldree

 

Originaltitel: Legends & Lattes
Sidor: 306 (Häftad)
"Worn out after decades of packing steel and raising hell, Viv, the orc barbarian, cashes out of the warrior's life with one final score. A forgotten legend, a fabled artifact, and an unreasonable amount of hope lead her to the streets of Thune, where she plans to open the first coffee shop the city has ever seen.

However, her dreams of a fresh start filling mugs instead of swinging swords are hardly a sure bet. Old frenemies and Thune's shady underbelly may just upset her plans. To finally build something that will last, Viv will need some new partners, and a different kind of resolve."

Jag var riktigt nervös för att plocka upp Legends & Lattes. Jag ville så gärna älska den som så många och hitta en ny favorit i det som beskrivs som cozy fantasy. Med så höga förväntningar är det alltid läskigt att börja läsa.

Därför är jag väldigt lättad över att jag tyckte riktigt mycket om den! Den gjorde mig väldigt sugen på kaffe och bullar nästan hela tiden under läsningen. Karaktärerna är härliga och jag gillar att följa med Viv när hon bygger upp sitt café och lär känna de som kommer att hjälpa henne. Min favorit är bagaren, Thimble, han är så söt och charmig! 

Den är verkligen mysig, men det betyder inte att det inte händer något. Det finns ändå några små orosmoln på Vivs himmel och det bidrar till lite spänning. Men till största delen är den bara riktigt fin att läsa. Det finns så mycket vänskap och värme i berättelsen. 

Jag önskar att jag kunde besöka Vivs café, ta en kopp kaffe och smaka på någon av alla godsaker som Thimble bakar!

2 kommentarer:

  1. Åh vad spännande att du gillade den. Maken hade tänkt köpa den till mig pga titeln, men jag var skeptisk. Slutade med att han önskade sig den, så nu finns den hemma hos oss :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du får tid att läsa den! Den är riktigt mysig :)

      Radera