tisdag 28 mars 2023

Jag var död en gång för länge sedan av Sofia Rutbäck Eriksson

 

Originaltitel: Jag var död en gång för länge sen
Längd: 12 h 28 min
Serie: Arvidsträsk (del 3)
Uppläsare: Fredde Granberg
"Arvidsträsks egen deckarförfattare, Riita Niemi, har fått i uppdrag att skriva en artikelserie om gamla olösta kriminalfall i Älvsbytrakten. Men ett av de där brotten, ett fall från 1960-talet, gör henne extra nyfiken. En timmerflottare hittades död i Piteälven intill strandkanten, men på ett mystiskt sätt försvann liket. Det fanns tydliga misstankar om att ett brott begåtts, men polisen stod handfallen utan något att gå på. 
Medan Riita gräver vidare i det förflutna, drabbas hela byn av en tragisk händelse - ett nytt dödsfall i Arvidsträsk. Den pensionerade kommissarien Rolf Ström och Älvsbyns nuvarande polisstyrka tvingas åter göra allt för att skipa rättvisa bland nya brott och gamla synder. Alltmedan åldrige Knut lever ett liv på flykt och livet tar oväntade vändningar i fler av husen kring sjön."

Tredje delen i serien Arvidsträsk och det är härligt att återse de här karaktärerna! De är väldigt speciella och känns som gamla vänner när jag dras in i berättelsen. Min favorit är Knut, han är fantastisk och får mig att skratta.

De två dödsfallen som står för mysterierna i den här delen är verkligen kluriga. Jag är ju fascinerad av cold cases så att Riita börjar nysta i ett gammalt fall gör mig ännu mer engagerad! 

Fredde Granberg är perfekt som uppläsare. Han lyckas göra varje röst unik utan att det låter tillgjort. Det känns naturligt och helt rätt. 

Jag hoppas det här blir en lång serie så jag får återkomma till Arvidsträsk många gånger i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar