onsdag 17 augusti 2022

Bokälskare av Emily Henry

 

Originaltitel: Book Lovers
Sidor: 438 (Inbunden)
"Hela Nora Stephens liv består av böcker. Som litterär agent i New York gör hon allt för sina författare, men också för sin älskade lillasyster Libby. Så när Libby ber Nora följa med till den idylliska småstaden Sunshine Falls i North Carolina ställer hon upp, om än motvilligt. Planen är att de ska ha en avkopplande systersemester tillsammans, samtidigt som Libby i hemlighet hoppas att Nora ska bli hjälte i sitt eget liv och inte bara i andras. 
Men i stället för picknickar i mysiga gläntor och heta möten med någon sexig skogshuggare eller snygg landsortsläkare, springer Nora ideligen på Charlie Lastra, en butter förläggare som också kommer från New York. Det skulle kanske ha kunnat bli gulligt och romantiskt, om det inte vore för det faktum att Nora och Charlie redan har träffats massor av gånger hemma i stan, och det har aldrig varit det minsta gulligt..."

Nu har jag läst tre böcker av Emily Henry och jag måste säga att Bokälskare är min nya favorit. 

Den är rapp, rolig och lyckas beskriva sin egen genre med en stor dos humor vilket jag tycker är riktigt bra gjort. Det finns en del heta scener också så är det något man vanligtvis inte tycker om kanske det är bra med en liten varning här.

Jag gillar verkligen samspelet mellan de två huvudkaraktärerna, Nora och Charlie. Deras dialoger får mig att skratta högt. Det är dessutom en riktigt uppfriskande att Nora, en karriärkvinna som inte vill ha barn, får vara precis det genom hela boken. Hon behöver inte genomgå någon förvandling där hon inser att allt hon tänkt tidigare var fel.

Jag har sett att hon kommer med en ny bok nästa år, Happy Place, och jag ser fram emot att läsa den!

2 kommentarer: