måndag 1 augusti 2022

Alexandras utmaning av Tessa Dare

 

Originaltitel: The Governess Game
Längd: 9 h 13 min
Serie: Kvinnorna på Bloom Square (del 2)
Uppläsare: Mimmi Kandler
"När Alexandra Mountbatten tar sig an uppdraget att förvandla de föräldralösa, bråkiga och busiga flickorna Rosamund och Daisy till välartade unga damer verkar det först helt omöjligt. Snart inser Alexandra att flickorna behöver allt annat än disciplin, de behöver kärlek och uppmuntran. Men det är någonting flickornas förmyndare Chase Reynaus inte förstår. Chase är arvinge till hertigen och gör allt för att inte bli känslomässigt engagerad. I någon. Hur ska Alexandra nå hans hjärta, utan att riskera att krossa sitt eget?"

För några månader sedan slängde jag mig ganska långt utanför min comfort zone och lyssnade på Emmas affär, första delen i serien Kvinnorna på Bloom Square, en historisk romance. Jag blev positivt överraskad så när del två, Alexandras utmaning, släpptes lyssnade jag på den också. 

Jag gillar Alexandra som är en tuff karaktär som tar sig fram på egen hand under en tid när det verkligen inte var lätt för kvinnor. Hon har ett underbart gäng vänner som alltid finns där, ett eget företag och fötterna på jorden. Men så hamnar hon i en situation där hon måste tacka ja till ett jobb som guvernant till två föräldralösa flickor som bor hos Chase Reynaus, en man som vägrar komma någon nära.

Som i förra delen är det så klart väldigt lätt att lista ut hur berättelsen kommer att gå, hur slutet kommer att se ut. Men vägen dit är ändå underhållande, det är bra lyssning när hjärnan är trött och man bara vill ha lite lätt läsgodis. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar