måndag 8 mars 2021

Vengeful av V. E. Schwab

 

Originaltitel: Vengeful
Sidor: 592 (Häftad)
Serie: Villians (del 2)
"Superman and Lex Luthor. Victor Vale and Eli Ever. Sydney and Serena Clarke. Great partnerships, now soured on the vine. 
But Marcella Riggins needs no one. Flush from her brush with death, she's finally gained the control she's always sought-and will use her newfound power to bring the city of Merit to its knees. She'll do whatever it takes, collecting her own sidekicks, and leveraging the two most infamous EOs, Victor Vale and Eli Ever, against each other once more. With Marcella's rise, new enmities create opportunity-and the stage of Merit City will once again be set for a final, terrible reckoning."

Vengeful är andra boken om Victor Vale och Eli Ever. Två män som lever i en värld där vissa personer som dött och kommit tillbaka får speciella krafter. Victor och Eli valde det själv, men efter det gick de olika vägar kan man säga. Och nu vill de bara döda varandra.

Den här serien består verkligen av bladvändare. Boken är en riktigt tegelsten men sidorna bara flyger fram och det blir aldrig långtråkigt. Det finns dessutom så många karaktärer att tycka om. Till och med de som är på den "onda" sidan. Vengeful har en superskurk som är riktigt djäkla tuff, jag kan inte låta bli att tycka om henne. 

Om jag förstått rätt var det här först tänkt att bara bli två böcker, men nu är det en tredje på gång. Om det är så kommer jag garanterat att läsa den när den dyker upp. Jag ser verkligen fram emot att bekanta mig ännu mer med Schwabs författarskap framöver. 

6 kommentarer:

 1. Den här serien låter väldigt spännande och jag har hört så mycket gott om den. Och härligt med en skurk som kanske till och med hejar lite på. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har verkligen fått mig att förstå varför alla gillar Schwab så mycket! :D

   Radera
 2. Är lite nyfiken på den här serien, men jag är lite tveksam till V.E. Schwab nu för tiden :P

  SvaraRadera
 3. Har nyss läst både Vicious och Vengeful. Älskade båda! Vad kul att det kommer en till i serien. Ska absolut läsa den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag hoppas jag förstod det rätt att en till del kommer :D

   Radera