onsdag 17 mars 2021

Vargbroder av Robin Hobb

 

Originaltitel: Royal Assassin
Sidor: 657 (Kartonnage)
Serie: Berättelsen om Fjärrskådarna (del 2)
""Den kungliga bastarden, kallad Sonen, har klarat av sitt första uppdrag som Konungens mördare. Men han var själv nära att bli en mördares offer. Han hatar det intriganta hovet men har svurit kungen trohet och måste mot sin vilja återvända efter fullgjord uppgift. Den gamle kungen är döende och maktkampen blir allt hotfullare, samtidigt som rödskeppspiraternas attacker mot kusterna lämnar efter sig brända byar och städer och själlösa människovrak som i djuriskt sökande efter föda i sin tur anfaller gårdar och andra människor. 

När tronföljaren ger sig av för att söka hjälp hos de gåtfulle Äldste, utbryter anarki i Sex hertigdömen."

Vargbroder är andra delen i en fantasyserie som jag läser tillsammans med ett gäng på Instagram. Varje söndag har vi samlats i vår gruppchatt för att prata om den och jag tycker det ger något extra att läsa vissa böcker tillsammans med personer man kan diskutera vidare med. 

Berättelsen har verkligen kommit igång nu i del två. Den är full av intriger och maktspel. Sonen kämpar med att tjäna sin kung på bästa sätt samtidigt som hans känslor för en barndomvän, Molly, gör så att han drömmer om att kunna vara herre över sitt eget liv någon gång. Men att kombinera de två delarna av honom verkar omöjligt. Lägg då till att kungens ena son verkar ha en egen ondskefull agenda och Sonens liv blir väldigt komplicerat och farligt. 

Nu är jag helt indragen i den här världen och jag tycker om att följa Sonen. Vissa gånger sitter jag med nerverna på helspänn, andra är jag bara så fascinerad av vad som händer att världen omkring mig sjunker undan och jag är där i slottet tillsammans med honom. 

Det är en ganska långsam fantasyberättelsen. Det är inte action på varje sida men jag har märkt att jag verkligen tycker om det. Nu har vi en del kvar i just den här serien och jag tror tanken är att vi ska börja med den i april. Det ser jag fram emot!

4 kommentarer:

 1. Den här serien måste jag verkligen prova! Ibland kan skönheten med vissa fantasy böcker vara alla saker vid sidan av allt action också. :) Håller tummarna för att nästa del är lika bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis! Det måste inte alltid hända saker på varje sida :)

   Radera
 2. Jag har läst alla Hobbs böcker flera gånger på engelska. Nu tänkte jag läsa för min 10 åriga son. Men jag hittar dem inte på Svenska 😟

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lånade den här och tredje delen på svenska på bibblo så kika med närmaste bibliotek om de har dem! :)

   Radera