måndag 16 mars 2020

Ingen utväg av Cara Hunter


Originaltitel: No Way Out
Sidor: 332 (Inbunden)
Serie: Adam Fawley (del 3)
Recensionsexemplar: Från Louise Bäckelin förlag, tusen tack!
"Det är jul och två barn har precis burits ut från resterna av ett brinnande hus i norra Oxford. Minstingen, Zachary, är död, och hans storebror Matty kämpar för sitt liv. Barnen verkar ha lämnats ensamma - deras mamma syns inte till och deras pappa, som är på konferens i London, svarar inte i telefon.
När nya bevis uppdagas besannas kommissarie Fawleys värsta farhågor. Allt tyder på att det var mordbrand, men vem skulle ha motiv att mörda två små barn? Medan pojkarnas föräldrar lyser med sin frånvaro jobbar Fawley och hans utredningsgrupp närmast maniskt med utredningen av denna tragedi.
Men vad är det egentligen som hänt? Varför lämnades barnen utan tillsyn? Var är deras mamma, och varför går deras pappa inte att nå?"
Nu har jag läst två böcker av Cara Hunter och jag tror det här kan vara början på en väldigt bra bekantskap. Jag tyckte verkligen om I mörkret och även om jag upplever att Ingen utväg inte är lika nervigt spännande hela tiden så är den riktigt bra.

Det är ett intressant och sorgligt fall man får följa. Två små barn som verkar ha lämnats ensamma hemma och fastnat i ett brinnande hus. Och föräldrar som inte går att få tag på. Vad har hänt? Är föräldrarna inblandade? Har något hänt dem också? Det finns många frågor som man vill ha svar på och jag har sträckläst stora delar av boken.

Något jag gillar är att inblandat i berättelsen kommer tidningsartiklar om fallet tillsammans med onlinekommentarer med folks åsikter och spekulationer. Det känns väldigt verklighetstroget och författaren har fångat hur folk uttrycket sig i kommentarer och är snabba på att döma utan att egentligen veta vad som hänt.

Allt handlar inte om fallet, vi får också följa poliserna och deras liv en del. Jag tycker om det eftersom det gör dem levande och ger dem lite mer djup som karaktärer. Nu är jag ännu mer sugen på att skaffa första boken i serien och läsa den också! Fallet i den nämns lite i förbigående i den här och jag är verkligen nyfiken på hur det löste sig.

6 kommentarer:

 1. Påminner lite om M J Arlidges ...får leken tåla, en bok jag läser just nu...

  SvaraRadera
 2. Vilken sorglig berättelse. Vet inte om jag skulle klara av att läsa om så små barn som råkar illa ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej då kan den vara svår att ta sig igenom!

   Radera
 3. Klart du måste läsa första boken också. Den är bra men slutet drar ner lite

  SvaraRadera