måndag 12 augusti 2019

My Library (bokapp)


Under min semester hittade jag en app som heter My Library. Klickar ni på bilden så borde ni komma till sidan i Google Play Store där man kan läsa lite om den. Det är helt enkelt en app där man kan skanna in sina böcker, markera vilka som är lästa och olästa, sätta in information om böckerna och datum när man läst dem och lite annat smått och gott. 

Det här fastnade jag helt för och har alltså suttit här hemma och skannat in varenda liten bok. Det tog några dagar! Men till slut var jag färdig och nu har antalet böcker landat på 878! Ett nätt litet antal... Host. Av dem är 239 olästa. Jag riskerar inte att bli utan läsning på ett tag i alla fall :). 

Har ni koll på hur många böcker ni har och hur många av dem som är olästa? 

13 kommentarer:

 1. intressant tips, olästa böcker är en skatt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. har typ 999 olästa böcker i mitt bibliotek:
   http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2017/12/tusen-bocker-jag-inte-hann-lasa.html

   Radera
 2. Jag använder Goodreads för att hålla koll på min läsning. Där går också att lägga in alla sina böcker vilket jag började med. Men tröttnade för det tog sådan tid :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har aldrig testat Goodreads faktiskt, det har aldrig lockat mig men den här var snabbt beroendeframkallande :p

   Radera
 3. Det låter som en användbar app! Eftersom jag bara gick runt och väntade på att bli hungrig och få äta kvällsmat så tänkte jag också räkna mina böcker. Kan väl vara kul tänkte jag. Går nog ganska fort. Nu en timme senare sitter jag här (utsvulten!) och har fått ihop siffran 2030 böcker. Fick en liten chock om man säger så. Hur många jag har läst av dem orkar jag inte räkna nu.. :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha hoppas du har fått i dig riktig god mat nu! :D Oj och jag som tyckte att jag hade mycket ;D Men vad härligt att vara omgiven av så mycket böcker! Hade vi bott större hade nog min samling också varit större :P

   Radera
 4. Jag är lite förvånad över att du har 239 olästa. Du verkar ha sådan ordning och skicka iväg det du vet att du inte kommer att läsa. Hur funkade scanningen? Alltså skrev du in titel eller isbn eller "fotade" eller...? Skulle gärna vilja lägga in mina. Vore schysst att se vad jag har - och identifiera dubbletter, för det gör jag lite då och då. (Stavas det verkligen DUBBLETTER, med två B? Det blir röd linje annars. Helt emot svenska stavningsregler. Gah!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker rensa lite då och då och se om några har tappat intresset hos mig, men många vill jag verkligen läsa så de bor fortfarande kvar och väntar på sin tur. Sedan flyttar det ju hit nya böcker lite då och då så jag hinner aldrig ikapp :). De allra flesta böcker gick att scanna in, alltså bara hålla mobilkameran över streckkoden på böckerna så hittade appen dem. Några få fanns inte så då fick jag lägga in dem manuellt och skriva själv. Men den var riktigt smidig att använda!

   Radera
 5. Tack! Jag ska testa. Ska passa på nu när jag ändå måste riva hyllan på grund av ommöblering. Misstänker att det blir mycket jag får lägga in själv. Jag har ju rätt mycket konstigt här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det! :) Hoppas du gillar den! För mig blev det väldigt avslappnande att sitta och scanna in och pyssla med det :). Och jag fick rensat lite samtidigt!

   Radera