måndag 19 augusti 2019

Exet av Alafair Burke


Originaltitel: The Ex
Sidor: 289 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Printz Publishing, tusen tack! 
"Olivia är en av New Yorks bästa försvarsadvokater. När hon får reda på att hennes ex, bestellerförfattaren Jack, misstänks för mord på tre främlingar, är hon övertygad om att han är oskyldig. Frågan är vem som vill sätta dit honom och varför. 
Olivia bestämmer sig för att försvara Jack. För många år sedan krossade hon nämligen hans hjärta, och hon hoppas att detta kan gottgöra hennes svek. Så länge som Jack är oskyldig, förstås. För det är han väl?"
Jag har lite delade meningar om den här boken, uppdelat i ganska mycket positivt och lite negativt. Dels var det en sträckläsningsbok, jag plöjde den till största delen under en kväll och ville inte lägga ner den. Det var ett nöje att läsa den. Men, jag hade listat ut twisten en bit in eftersom det var så tydligt att man inte ens skulle tänka på det som en möjlighet.

Jag vill ju helst bli överraskad av spänningsromaner och thrillers, men jag tyckte ändå om den på många sätt. Det var uppfriskande att läsa om Olivia, en karaktär som är långt ifrån perfekt men som jag tycker om. Hon vet att hon betett sig illa tidigare och hon kan se i sig själv varför hon gjorde det och hur fel det var. Nu är hon en riktigt vass och bra försvarsadvokat och hon vet om att hon är grymt duktig på sitt jobb.

Det är ingen actionspäckad berättelse utan man får mer följa Olivias arbete med att försöka hitta sätt att kunna så tvivel över bevisen som åklagarsidan lägger fram, hennes arbete med att sålla igenom all information de får och vad som kan vara viktigt och hur hon kan använda det. Det är alltså ingen deckare i klassisk mening för man följer inte polisarbetet och det tyckte jag var riktigt intressant.

Så på många sätt tycker jag att det är en spännande bok, det enda jag kan klaga på är att överraskningen inte blev någon överraskning för mig.

6 kommentarer:

 1. Den har jag aldrig hört talas om men lät lite intressant så kanske borde spana in..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det! Det är den värd ändå kan jag tycka :)

   Radera
 2. Aj aj, jag tycker nog att en spännande bok ska hålla på hemligheter till slutet...

  SvaraRadera
 3. Åh, trist att den där "twisten" inte dök upp i slutet. Det är så mycket som hänger på det och man vill ju att den ska komma! Men bra ändå att boken var bra överlag, trots det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir som inte en fullpoängare utan den!

   Radera