torsdag 29 augusti 2019

Det slutna sällskapet av Elizabeth Klehfoth


Originaltitel: All These Beautiful Strangers
Sidor: 427 (Inbunden)
Ålder: Unga vuxna
Recensionsexemplar: Från Modernista, tusen tack! 
"Charlie Calloway har ett liv som andra skulle döda för. Trots att hon bara är 17 år befinner hon sig i toppen av samhällets näringskedja. Men hon plågas fortfarande av sin mammas försvinnande för tio år sedan, och hon kämpar med familjens mörka historia. 
I ett försök att slå sig fri från sitt förflutna kastar sig Charlie ut i studentlivet på den prestigefyllda skolan Knollwood som samlar New Englands unga elit. Snart blir hon en del av skolans innersta krets. Dessutom uppvaktas hon av »A-gruppen«, ett hemligt elitsällskap, ökänt för att terrorisera fakulteten, administrationen och sina fiender. 
För att bli medlem måste Charlie delta i Spelet, en utdragen och diabolisk lek som kommer att äventyra hennes vänskaper och rykte liksom hennes plats på skolan. Snart börjar nuet och det förflutna att smälta samman, och Charlie tvingas konfrontera fruktansvärda sanningar om sin familj, sin skola och om sitt eget liv."
Ska ni läsa den här boken så se till att ha en ledig dag framför er! För det här var sträckläsning, jag fullkomligt slukade den!

Den jämförs på framsidan med Donna Tartts Den hemliga historien och jag förstår varför. Det är en skola, ett hemligt sällskap som kanske inte är guds bästa barn och en huvudkaraktär som dras in i det. Men den här är skriven för unga vuxna så den är lite lättare att ta sig igenom. Jag skulle aldrig ha klarat av att sträckläsa Tartts bok, den var för tung för det, även om jag verkligen tyckte om den.

Här däremot flyger sidorna förbi! Det är korta kapitel och redan från början så dras jag in i berättelsen och sedan går det inte att slita sig. Jag måste verkligen få veta hur allt slutar. Hur hänger skolans förflutna ihop med Charlie och hennes försvunna mamma? Är det hennes pappa som gjort något? Eller har mamman verkligen bara övergett familjen?

Det är en bok där jag suttit med ett leende på läpparna vissa stunder, där rysningar har åkt längs ryggraden andra och där nerverna varit på helspänn stora delar av läsningen.

10 kommentarer:

 1. Så intressant och spännande den verkar. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Den här väntar i TBR-högen :) Verkar väldigt lovande! Dock håller jag ju som bäst på att läser Den hemliga historien, så det kanske blir lite väl mycket i samma anda om jag genast hoppar till den här :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kanske är bäst med en bok mellan dem :D

   Radera
 3. Den här minns jag att jag blev nyfiken på när du läste den i din vlog. Jag brukar inte läsa böcker för Unga vuxna men den verkar ändå spännande och lite mystisk på något sätt. Om jag kommer över den så ska jag nog prova den! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läser inte heller böcker ur den kategorin så ofta men ibland hittar man guldkorn :D

   Radera
 4. låter som en intressant läsvärd bok

  SvaraRadera
 5. Häftigt när en blir så betagen i en ungdomsbok. :-) Jag läser en tegelsten just nu på närmare 800 sidor, sista delen De bortglömda böckernas gravkammare. Den är riktigt bra också, vill bara läsa, inte jobba, typ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Zafon? Älskar alla de böckerna!

   Radera