onsdag 17 oktober 2018

Transformationen av Magic Frigren


Originaltitel: Transformationen
Sidor: 370 (Häftad)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack! 
"Staden påminde Melly om ett böljande hav, ständigt i rörelse men ändå i perfekt harmoni. Efter att ha levt så länge i total tystnad kände hon sig snurrig av alla ljud: gnisslet från vagnshjul, klappret av hästskor, prat och rop... 
Melly, en ung vilsen kvinna får rådet att byta miljö för rekreation. Istället invigs hon i en värld av märkliga hemligheter. Besynnerliga symboler hittas bakom en tavla. Ett dolt rum upptäcks. En mystisk dagbok är på villovägar. Människoöden vävs samman över tidens gränser vilket leder till en dold värld av alkemi och gåtfull magi."
Det här var verkligen en bok att sträckläsa. Nästan fyrahundra sidor slukade jag på två dagar. Dag ett på kvällen tänkte jag att jag skulle stanna på sida hundra, sen hamnade jag på sida hundratjugo och sen, riktigt hur det gick till vet jag inte, var jag på sida tvåhundratjugo nästa gång jag tittade ner på sidnumret! Helt galet vad den här boken fick mig fast.

Samtidigt som det är en historia som har spänning i sig så lär jag mig mycket om alkemi under läsningen. Jag trodde faktiskt att det mesta inom det gick ut på att kunna förvandla allt till guld, men nu vet jag bättre! Magic har också verkligen lyckats skapa karaktärer som är olika varandra men ändå hittar en gemensam grund och vänskap. Alla har de olika åsikter om tro och religion och ibland blir det hetsiga diskussioner men de kommer ändå alltid över det och lär sig vara mer öppna för varandras åsikter. Tänk om en del kunde lära sig den konsten i verkliga livet också, då hade nog många problem försvunnit.

En del av boken består av en dagbok som för oss bakåt i tiden och jag älskar den biten! Jag blev nästan lite ledsen när det var över och jag inte fick följa Tibra (dåtidens huvudkaraktär) mer. Det kändes som att hon var lite extra levande.

 Jag gillar verkligen Transformationen och är glad att det är första delen i en tänkt trilogi. Det ska bli spännande att följa Melly och de andra på fler äventyr!

2 kommentarer:

  1. Det där var en helt ny bok för mig, men den verkar verkligen som en bok för mig! Den hamnar på min "att-läsa"lista.

    SvaraRadera