torsdag 4 oktober 2018

Det opålitliga hjärtat av Morgan Larsson


Originaltitel: Det opålitliga hjärtat
Sidor: 426 (Pocket)
"När Love äntligen får beskedet han drömt om i hela sitt liv reagerar han inte alls med den eufori han trott. Tvärtom. Han får panik och drabbas av ett hjärtstillestånd. Som genom ett under överlever han, men förbjuds av läkaren att ha sex eftersom det kan få hjärtat att stanna för alltid.
Istället för att ta det lugnt börjar Love leva som om varje dag vore den sista, och plötsligt vill alla ha honom. Läkaren vill åt hans hjärta i forskningssyfte. Kvinnor attraheras som aldrig förr. Och han som alltid varit osäker i relationer börjar dejta flera kvinnor samtidigt.
Love har sitt livs sommar, tills relationskarusellen snurrar igång något som skakar hans tillvaro i grunden. Med döden och kärleken flåsande i nacken tvingas han balansera på gränsen mellan sanning och lögn, vänskap och kärlek, tillit och svek. Allt för att förhindra en tragedi."
Jag vet att jag har tittat på den här boken för något år sedan och känt att nä, den är nog inte för mig. Men nu skickade Rebecka från Läsa är att leva den i sitt paket för att jag skulle läsa den så då var det bara att göra det!

Och jag får erkänna att min känsla var fel. Det här var faktiskt väldigt mysig läsning. Helgalen och orealistisk men lättläst och smårolig, dramatisk och på något vis mysig trots att det slängs runt med hur många lögner som helst. Läsandet bara flyter på och jag får slappna av under tiden.

Jag tycker om Love och människorna i hans närhet, nåja, de flesta av dem i alla fall! Hans bror, som heter Bror, är hur härlig som helst och hans brorsdotter är bäst. Alltså de planer hon har för att hämnas på killar i klassen om de inte beter sig, det är underbart!

Så vilken tur att jag har Rebecka som skickar böcker jag annars hade gått miste om. Det här var en liten guldklimp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar