torsdag 11 oktober 2018

Bakom väggens dörrar av Kristina Suomela Björklund


Originaltitel: Bakom väggens dörrar
Sidor: 240 (Häftad)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack! 
"Knackningar i väggarna, fotsteg och fnitter i barndomsrummet. Spår efter blöta barnfötter över golven i stugan och någon som verkar vilja se henne död.Tindra återvänder till stugan hon tillbringat somrarna i som barn. I sjön utanför stugan drunknade hennes tvillingsyster när de var fyra år. Men vad var det egentligen som hände? Och vem eller vad är det som rör sig i väggarna? I stugorna runt sjön Råtjärn, en sommaridyll ur en besökares ögon, har det skett saker som ingen vill tala om. Mörka hemligheter och mystiska dödsfall."
Det här är en fristående uppföljare till författarens tidigare bok, Karne: Skriet från häxberget. Några av karaktärerna i den boken figurerar lite i bakgrunden i den här, men annars är det en nytt och det går bra att hoppa direkt på den här om man känner för det.

Jag gillade verkligen den förra boken, men jag gillar faktiskt den här ännu mer. Det är en spökhistoria och det passar mig perfekt. Det finns spökbarn, knackningar i väggar, blöta spår på golvet som dyker upp från ingenstans, mord och gamla hemligheter som dras fram i ljuset på nytt. Spännande!

Den är dessutom väldigt snabbläst och jag tänker flera gånger att jag bara ska läsa ett kapitel till. Det är en bra bok att krypa upp med under en filt någon kväll när det stormar och regnar ute. Då tror jag verkligen det blir stämningsfullt och man kan leva sig in i berättelsen ännu mer!

8 kommentarer:

  1. Hösten är bästa tiden för en spökhistoria :)

    SvaraRadera
  2. Den ska jag försöka komma ihåg att köpa! Lät mysigt :D

    SvaraRadera
  3. Jag minns att jag var nyfiken på den första (och är det fortfarande) så då måste den här också med på listan förstås! :D

    SvaraRadera