måndag 22 oktober 2018

Om du bara vågar av Sylvia Lidén Nordlund


Originaltitel: Om du bara vågar
Sidor: 281 (Kartonnage)
Serie: Serien om Mia (del 2)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack!
"Mia har hjälpligt återhämtat sig från utmattningsdepressionen och tycker att jobbet fungerar bättre. Nya möjligheter till utveckling finns, om hon bara vågar säga ja.
Privatlivet däremot är sämre än någonsin. Mia vet att hennes beslut att skiljas är det enda möjliga, men Torbjörn och dottern Frida håller inte med. Bästa väninnan Serena som brukar stötta,har egna problem att brottas med. Mia känner sig ensam och tänker ofta på kurskamraten Ola även om hon tror att det är utsiktslöst."
Jag har läst första boken om Mia, Allt det du måste, där jag kunde känna igen mig i en del av Mias problem med panikattacker. I den här kan jag relatera ännu mer då den handlar om uppbrott, att våga ta steget ut och börja om, lita på någon ny igen och hitta sig själv efter ett långt förhållande. Det är så klart saker jag själv har hunnit gå igenom under livet.

Jag tyckte om första boken men på grund av hur den här ger ännu mer igenkänning så tycker jag ännu bättre om Om du bara vågar. Själva titeln träffar rätt i mig också för det är något jag jobbar mycket med själv, att våga.

Det är intressant att få följa Mia i hennes fortsatta liv och de nya utmaningar hon ställs för. Jag blir både arg och glad under läsningen. Den mesta av ilskan är det hennes exman som rör upp, oftast när han är med i berättelsen vill jag bara skrika åt honom.

Jag skrev att första boken utstrålade värme och ingav känslan att författaren verkligen bryr sig om sin huvudkaraktär. Det fortsätter jag att känna i den här boken och det hjälper till att dra in mig som läsare.

2 kommentarer: