onsdag 24 oktober 2018

Skulle du hellre....Skräck tema!


Den här taggen hittade jag för något år sedan men hann aldrig göra den som jag hade tänkt. Men nu är det ju oktober igen så nu passar den bra! Fotot på det lilla stenspöket jag hittade på en promenad kommer också äntligen till användning!

Svara gärna på frågorna ni också på era bloggar eller i kommentarerna!

1. Thriller eller övernaturligt?
Hm, jag gillar ju verkligen en bra skräckis och då är det oftast något övernaturligt inblandat. Så jag får väl välja det även om jag faktiskt läser mer thrillers rent allmänt.

2. Spöken eller zombies? 
Spöken! En bra spökhistoria alla gånger.

3. Vampyr eller varulv? 
Vet inte om jag har läst något med en varulv...Vampyrer tar jag men inget glittrande!

4. Häxor eller demoner? 
Demoner är läskigare.

5. Skulle du hellre läsa en bok med 13 kapitel eller läsa en bok med en svart katt på 
framsidan?
En svart katt låter mer intressant.

6. Skulle du hellre läsa en läskig bok i mörkret med bara ett levande ljus som ljuskälla eller
ensam i ett låst, fullt upplyst rum? 
Hm. Mina nerver skulle tycka mer om det andra alternativet men det vore ju inte roligt så jag tar läskig bok i ett rum med bara ett levande ljus.

7. Skulle du hellre möta din värsta rädsla eller vara fast i en mördares hjärna? 
Hm, nog min värsta rädsla. Jag vill inte behöva spendera tid i en mördares hjärna.

8. Skulle du hellre titta på en läskig film eller läsa en läskig bok?
Måste jag välja? Det beror ju på. Läskiga filmer är bra ibland och en läskig bok kan också vara bra. Jag blir nog mer skrämd av film än bok i alla fall.

9. Skulle du hellre läsa läskiga böcker bara under hösten eller året runt? 
Året runt! När jag känner för det.

10. Skulle du hellre läsa 10 läskiga böcker i oktober eller 10 läskiga böcker utspridda under
hela året? 
Det här är väl ganska likt förra frågan känner jag. Så 10 läskiga böcker utspridda under året, beror på humöret när de skulle bli lästa!

6 kommentarer:

 1. Åh! Vilken kul! Den kommer jag att sno! :D Får se när svaren kommer. hihi

  SvaraRadera
 2. Åh, kan du rekommendera bra skräck tro? Jag vet inte om jag är allmänt dum i huvudet men inga skräckfilmer eller böcker med skräck som tema är läskiga. Förstår liksom inte vad folk blir rädd för, så jag har JÄTTESVÅRT att hitta bra, se-/läsvärda filmer/böcker i den genren. Lite som med "The haunting of Hill House". Såg hela säsongen i helgen och tyckte det var "Lightskräck". Nästan på gränsen till barnvänlig och sånt är segt. Har du nåt bra tips tro?

  ps, råkade skicka kommentaren med fel konto, haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, åh pressen! Haha. Hemmet av Mats Strandberg är bra skräck i bokform tycker jag. Färjan också om man vill ha mer splatter. Kvinnan i svart, boken men inte filmen! Filmen har dålig slut. Blir ju inte jätterädd av böcker men de är mysigt med lite smårysningar och de som har bra stämning tycker jag.
   Filmer då...The Babadook tycker jag är bra. Insidious minns jag att jag tyckte var jättebra när jag såg den för något år sedan. Men jag tror jag börjar bli för van eller något för det är sällan jag hittar något som verkligen skrämmer mig i bok eller filmform nu.

   Radera
 3. Kan tipsa om en bra mix mellan just thriller och skräck, kort och perfekt att läsa i halloween-tider; The Teratologist av Edward Lee och Wrath James White. Finns för en billig slant hos bl.a iTunes, men ändå väldigt minnesvärd -åtminstone för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh tack för tipset! Ska kolla upp! :)

   Radera