måndag 8 oktober 2018

Warcross av Marie Lu


Originaltitel: Warcross
Sidor: 332 (Inbunden)
Serie: Warcross (del 1)
Ålder: Unga vuxna
Recensionsexemplar: Från Modernista, tusen tack! 
"Warcross är inte bara ett dataspel, det är ett sätt att leva. Åtminstone för de miljontals människor runtom i världen som loggar in på spelet varenda dag.  I ett desperat försök att få ihop lite pengar bestämmer sig den tonåriga hackertjejen Emika Chen för att försöka hacka sig in mitt under öppningsspelet på det internationella Warcross-mästerskapet en manöver som leder till att spelets skapare, den tillbakadragne miljonären Hideo Tanaka, vill anlita henne som insiderspion för att hitta en säkerhetsläcka. Emika tackar ja till erbjudandet och befinner sig snart i en drömtillvaro i Tokyo ända tills hon gör en farlig upptäckt som hotar att slå sönder hela Warcross-imperiet."
Det här är en överraskning som kom från Modernista. Jag har aldrig läst något av Marie Lu tidigare så jag har varit ganska nyfiken även om den har fått vänta ett tag. Jag vet ju hur många som gillat hennes tidigare böcker.

Men jag får nog erkänna att jag är lite fel målgrupp för den här. Inte på grund av att den hör till unga vuxna och jag inte längre gör det, utan för att jag inte är speciellt intresserad av tekniken som ligger till grund för väldigt mycket av själva storyn. Jag är inte så teknikintresserad i verkligheten heller, förutom att jag är väldigt förtjust i min dator och min mobil. Så det mesta far över huvudet på mig och jag blir inte så indragen i händelserna.

Men bara den hamnar i händerna på rätt person tror jag verkligen den uppskattas! Det är egentligen inget fel på farten i den, det finns mycket av både spänning och dramatik. Och mot slutet lyckas den faktiskt få mig nyfiken på hur det ska sluta i bok två, trots att jag är ganska säker på att jag inte kommer plocka upp den för egen del.

Jag tror däremot att den här kan passa min systerson bättre så jag skickar den nog vidare till honom så fort jag får chansen!

2 kommentarer:

  1. Den funkade inte för mig heller, men det var mest p.g.a. att jag tyckte det fanns ganska mycket plot-holes och jag gillade inte alls kärleksgrejen..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kärleksgrejen var inte jag heller förtjust i!

      Radera