måndag 29 oktober 2018

Skuggsystern av Lucinda Riley


Originaltitel: The Shadow Sister
Sidor: 577 (Inbunden)
Serie: De sju systrarna (del 3)
Recensionsexemplar: Från Bazar förlag, tusen tack! 
"Star D'Aplièse står vid ett vägskäl i livet efter hennes älskade adoptivfars hastiga död. Pa Salt, som den mytomspunne miljardären kallades av sina sex döttrar, adopterade flickorna från världens alla hörn. Han har lämnat en ledtråd åt varje syster, en pusselbit för att hjälpa dem finna sina rötter, men Star - den mest gåtfulla av systrarna - känner sig tveksam till att lämna tryggheten i sitt nära förhållande med sin syster CeCe. I desperation bestämmer hon sig för att följa sin ledtråd till ett antikvariat i London, och där öppnar sig en helt ny värld...
Etthundra år tidigare svär den viljestarka och självständiga Flora MacNichol att aldrig gifta sig. Hon bor lycklig och trygg i sitt hem vid sjöarna i nordvästra England, nära sin idol Beatrix Potter, när oförutsedda händelser för henne till London, hem till en av det edvardianska societetslivets stora profiler, Alice Keppel. Flora slits mellan passionerad kärlek och sina plikter mot familjen, men inser att hon endast är en bricka i ett spel, vars regler bara andra verkar känna till. Men så möter Flora en mystisk gentleman, som avslöjar svaren på de frågor hon sökt efter under hela sitt liv..."
Det är ingen hemlighet att jag verkligen har tyckt om de två tidigare böckerna i serien. Och det kommer nog inte heller som någon överraskning att jag tyckte precis lika mycket om den tredje. De här böckerna gör precis det jag vill att böcker ska göra, de griper tag i mig från första sidan och vägrar släppa innan berättelsen är slut. Det spelar ingen roll att sidantalet är högt, jag sträckläser stora delar och sista sidan kommer alldeles för fort.

Jag tror jag gillar Star bäst av de systrar jag läst om hittills. Det är antagligen för att jag kan känna igen mig själv ganska mycket i hennes karaktär. Hon älskar böcker, känner sig mycket säkrare när hon får uttrycka sig i skrift istället för i tal och är väldigt lugn.

Det är en fin liten detalj att det i varje bok förekommer något som ger dem anknytning till verkligheten. I den här får Beatrix Potter, en väldigt älskad barnboksförfattare, vara med på ett hörn och jag tycker det är väldigt fint skildrat.

Nu är det bara att vänta på bok fyra. Vad jag ska göra när den här serien är slut vet jag inte, det kommer bli hemskt tomt!

2 kommentarer:

  1. Åh vad härligt att du gillade den! Det gjorde jag också. :) Håller med dig om slutkommentaren, vad ska man göra när den hör serien är slut?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Längtar så efter alla andra delar men vill samtidigt inte att den ska ha ett slut! :)

      Radera