tisdag 24 mars 2015

Nytt till önskelistan

Aah, alltså att plocka upp böcker på jobbet är inte bra för den där ständigt växande önskelistan. Igår hittade jag en bok som det var nära att jag köpte på en gång, jag vill verkligen läsa den!

"Carl Cronhammer är på många sätt en helt vanlig göteborgare. Han bor med sina två katter, tycker om att läsa och är duktig på dataspel. Han är stolt över sin lägenhet och sin dyrbara köksutrustning, men mest tycker han om att få vara ifred. Det är med andra ord inget som är särskilt konstigt med honom ? om man bortser från det faktum att han är en seriemördare som tillbringar dagarna dold under stadens gator. 
Carl tillhör ett litet och löst sammansatt sällskap som har varit aktivt under så lång tid att deras ursprung och historia har gått förlorade, till och med för dem själva. Under århundradenas lopp har de haft många olika namn, från strigoer och rakshasas till vrykolakas och upirer. Själva kallar de sig vriker, ett ord de inte längre känner till betydelsen av men som ändå definierar dem och obönhörligt tvingar dem att fortsätta sin blodiga verksamhet.
Med sin penna förmedlar Carl en fasansfull och brutal berättelse om sitt liv. Samtidigt är det en historisk resa, ett äventyr som utspelar sig i fästningsstaden Göteborg och svunna tiders Köpenhamn, men också i vikingarnas Normandiet och 1700-talets London."

Den får nog följa med hem under veckan faktiskt...

6 kommentarer:

 1. Åh! Denna måste jag skriva upp på vill läsa listan! Jag förstår att du ville ta med den hem direkt.=)

  SvaraRadera
 2. Har sett boken men bara titeln och tyckte den lät intressant. Jag väntar till din rec men låter definitivt som något för mig. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag reagerade både på titeln och omslaget den här gången :) Så var tvungen att läsa baksidan och sedan var jag fast. Har inte köpt den än dock, men det lutar verkligen åt att jag gör det snart!

   Radera