fredag 13 mars 2015

Veckans bokbloggsjerka


Fredag! Woho! Dags för en jerka hos Annika! Veckans fråga är:

Hur hinner du läsa så många böcker? 

Ptja, nu har jag ju haft tid att tokläsa böcker eftersom jag inte haft någon aktivitet på dagarna. Men när jag har något att göra så hinner jag ändå läsa ganska mycket. Det är väl mest för att förutom hundarna så är läsandet mitt stora intresse. Det jag brinner för, det jag slappnar av med.

När jag var på praktiken, eller när jag jobbat extra, så har jag fått min sociala dos, då är det läsa jag vill göra när jag kommer hem. Efter att hundarna fått sitt så klart. Jag har alltid varit en stor ensamvarg, så det ger mig mycket lästid.

Ibland får jag frågor om det är inte är tråkigt, om jag inte vill komma ut och göra mer saker, men jag är nöjd med det lugna liv jag har, annars hade jag ju inte fortsatt det så :).

49 kommentarer:

 1. Skulle man få tråkigt så är det väl bara att byta bok.

  SvaraRadera
 2. Det en del inte förstår är att det ju faktiskt är ett äventyr att läsa böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag håller med, man får ju uppleva så otroligt mycket!

   Radera
 3. böcker är väl ett sällskap som är gott nog!

  SvaraRadera
 4. Jag har ett väldigt socialt arbete så på kvällen och helgen är det skönt att bara kunna vara ifred och läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, då behöver man varva ner :)

   Radera
 5. Ju mer social man är på jobbet, desto lättare känns det ju att försjunka i en bok på kvällen.

  SvaraRadera
 6. "Ibland får jag frågor om det är inte är tråkigt, om jag inte vill komma ut och göra mer saker, men jag är nöjd med det lugna liv jag har, annars hade jag ju inte fortsatt det så :)."

  Känner igen mig så väl i det här och håller med. Men folk har så oerhört svårt för att förstå det. När jag har suttit en hel dag och umgåtts med folk, vill jag helst bara vara ensam med min bok ett tag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är samma här, då har mina batterier laddats ur helt och jag behöver få vara ensam och läsa och mysa med odjuren. Annars skulle jag aldrig orka med.

   Radera
 7. Jag tillhör också dem som behöver vara ensam med en bok efter att ha jobbat. Människor runt omkring hela tiden går inte så bra...

  SvaraRadera
 8. ibland är det skönt att vara ensam med en god bok.

  SvaraRadera
 9. Jag har också ett socialt jobb så det är väldigt skönt att så sjunka in i en bok efter jobbet och slippa behöva "umgås" med riktiga människor. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen :) Det ger tillbaka energin.

   Radera
 10. Ibland är det jag och läslampan bästa vänner efter det att sambo och katten har somnat. :)
  Bara inte boken är för läskig.. Då händer det nog snarare att sambo och katt vaknar.. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jag gillar läskiga böcker! Och filmer...och har en förmåga att kolla/läsa dem mitt i natten..Det är tur jag har hundarna :p

   Radera
 11. Det är tydligen väldigt svårt att förstå att alla människor inte är likadan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst verkar det vara det för en del? :)

   Radera
 12. Prioritering och intresse är väl det som gör att vissa av oss läser så mycket som vi gör. I mitt fall också stort behov av självsamhet.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är samma här, jag har stort behov av att få vara ensam, speciellt efter sociala stunder.

   Radera
 13. Skönt att kunna bestämma helt själv eller hur?!

  SvaraRadera
 14. Jag känner igen det här med att jobbet tar all ens sociala energi och då är det skönt att ha kunna krypa upp i soffan med en bok resten av dagen. Böcker och djur är allt man behöver här i livet ;)

  SvaraRadera
 15. Det är så viktigt att känna efter vad som är bäst för en själv. Men det är inte alltid andra förstår utan måste ifrågasätta.

  SvaraRadera
 16. Jag tycker precis som du :) många klagar och tycker man är "tråkig" för att man hellre är hemma och läser en fredagkväll, än att vara ute och röja... Läsningen är ju ett avslappningsmoment, ett sorts stressbotemedel för mig. Alla är vi olika människor, blir lite irriterad när jag ofta hör kommentarer om hur "no-life-boknörd" jag är.. Forskning visar att bokmalar är smarta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får också höra ibland rätt ut, inte som en fråga, att jag borde vara ute mer, hitta på saker. Men jag vet ju själv vad jag mår bäst av :p Röjar-livet har aldrig varit något för mig :p.

   Radera
 17. Svar:
  Jo, det var i gymnasiet (herregud, 8 år sedan studenten!!) det började på allvar för mig med. Sen eskalerade det hela ett par år efter, just för att jag inte längre var kvar i den situationen och kunde ta in det som jag upplevde då. Känns konstigt att jag fortfarande inte är "över" det hela, när allt hände i början av två:an av gymnasiet, typ 10 år sedan!

  Förstår det där med butiker också... Min kille har haft lite svårt när jag fått tillfälliga "ångestattacker" och inte velat åka buss eller handla mat. Jag skulle ha velat att läsningen kunde vara den räddningen för mig med efter utmattningen i gymnasiet, men inte först för ett år sedan jag lyckades läsa på allvar igen! Fram till gymnasiet har läsningen varit min räddning, och det är jag glad för, liksom nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är frustrerande att det tar sån tid! Och frustrerande att omgivningen ibland har svårt att förstå en. Det tog ganska hårt på mitt förra förhållande, han var med mig från jag var 16 tills för två år sedan så han fick ju stå ut med all skit jag gick igenom och alla rädslor jag hade.
   Härligt att du hittade tillbaka till läsningen så den kan hjälpa igen!

   Radera
 18. Nej varför skulle det vara tråkigt att läsa?

  SvaraRadera
 19. Ensamtid med en bok är underbart!

  SvaraRadera
 20. Böcker är ett perfekt sällskap. För mig skulle ett liv utan läsning vara torftigt.

  SvaraRadera
 21. Läsning är en slags upplevelse,

  SvaraRadera
 22. Jag känner igen mig när du säger att du föredrar ett lugnt hemmaliv. Jag är verkligen en hemmasittare och jag trivs för mig själv eller tillsammans med sambon. Nu har vi turen att vi båda är något av ensamvargar, därför trivs vi så bra ihop =) En god bok, något gott att tugga på, lite kaffe och så är vår söndag komplett =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja när jag hade sambo så var det honom jag trivdes bäst med också, då kunde man som umgås utan att för den skull behöva dra ut och hitta på något :). Men nu trivs jag bra med hundarna och lugnet :)

   Radera
 23. Jag har ett socialt jobb så det är underbart skönt att komma hem efter jobbet och bara koppla av med en bok :)

  SvaraRadera
 24. Jag glömde helt bort att ta med den sociala biten i mitt svar. GIvetvis håller jag med dig där. Efter en hel dag på ett bibliotek som ibland kan innebära mängder av människor och samtal och rörelse vill jag bara fly till böckerna och koppla bort allting. Att behöva umgås med andra människor går inte då. MIn sambo förstår inte helt det behovet, men jag tror han börjar lära sig =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar lite svårt för andra att förstå alla gånger :). Samtidigt får jag reaktioner åt andra hållet också nu när jag varit i bokaffär och haft praktik, då undrar folk om jag inte vantrivs bland allt folk eftersom jag är så stor ensamvarg. Men jag har älskat att vara i butiken, bara jag får vara ifred när jag väl kommer hem och ladda batterierna så funkar det :). Det är ju inte så att jag avskyr andra människor :p.

   Radera